Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Krznar: Nismo zadovoljni, trebali smo biti u Ligi prvaka, ali to nismo zaslužili

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 25.08.21. | 23:10

Trener Dinama bio je razočaran konačnim ishodom, ali je pokušao realno sagledati trenutno stanje stvari.

Dinamo je nažalost odigrao 0:0 sa Šerifom iz Tiraspola i tako završio svoj put u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka. Moldavci su u dvomeču bili bolji, i s ukupnih 3:0 prošli dalje. Posve zasluženo. Nije Dinamo dobro izgledao na terenu u prvom susretu, dok je u drugom propustio nekoliko dobrih šansi. Ipak, Šerif je danas odigrao sjajnu utakmicu u defenzivnom bloku i posve zasluženo prošao dalje.

Po završetku susreta, pred novinare su stali igrači i trener Krznar. Nitko nije pretjerano tužan, premda se osjeti kako Dinamo može žaliti za propuštenim u ovom susretu. Sličnog je stava i Krznar.

"Čestitke Šerifu na ulasku u Ligu prvaka. Čestitke i mojim igračima. Danas su bili fantastični. Pokušavali su do kraja utakmice, jednostavno nije išlo. Ovo je bila dobra partija i dobar zalog za budućnost. Sve je dosta dobro funkcnioniralo, ali je falio taj pogodak. Izgledali smo spremno, ali ima još prostora za napredak.

Novinari su se osvrnuli i na Šerif. Iako su svi Dinamu davali status favorita, na kraju nije tako ispalo..

"Momčad koja dolazi do playoffa mora biti dobra momčad. Naravno da smo željeli doći do Lige prvaka, trebali smo biti tamo jer smo bolji od Moldavaca. Prezadovoljni smo i Europskom ligom, ravnopravni ćemo biti svima. Fokus je već na Osijeku, u nedjelju je na rasporedu velika utakmica za nas..."

Čini se da Dinamo neće dugo razmišljati o Šerifu. U nedjelju ih čeka Osijek, a u petak ždrijeb skupine Europske lige. Što se tiče samih aktera s terena, kratak je bio Duje Čop.

"Napravili smo previše pogrešaka u prvoj utakmici. Jednostavno Šerfif je zasluženo u Ligi prvaka, nažalost mi nismo uspjeli zabiti taj rani gol koji nam je trebao. Nije se dogodilo. Dali smo sve od sebe. " rekao je povratnik Duje koji je danas imao nekoliko dobrih šansi, no nije bio precizan, Pucao je puno i Oršić. Sjajan udarac iz drugog poluvremena mu je obranio grčki čuvar mreže, to je moglo preokrenuti utakmicu.

"Teško mi je sad analaizirati utakmicu, što se sve dogodilo na kraju na terenu. Bili su bolji, mi se moramo okrenuti HNL-u. Moram iskoristiti priliku i zahvaliti se navijačima što su nas bodrili. Nismo uspjeli, žao nam je. Dosta smo lako dolazili do zadnje trećine, ali falio je onda tu zadnji pas da bi ih ugrozili. Neki će ovo gledati kao neuspjeh. Nas čeka Europska liga, daleko smo dogurali tamo prošle sezone, vidjet ćemo kako će to izgledati u nastavku ove sezone" optimističan je Mislav, ipak je Dinamo prošle godine mučio Villareal u četvrtzavršnici.

Za kraj, tu je i Luka Ivanušec. Svi žale za tom prvom utakmicom...

"Mogu samo čestitati svojoj ekipi. Probali smo, dali smo sve od sebe ali kad prespavaš dio prve utakmice, ne može se taj nadostatak nadoknaditit. Stvarno su bolja ekipa, bili su bolji u prvoj utakmici. Čestitke na ulasku u Ligu prvaka. Što se tiče razočaranja, idemo opet u Europsku ligu tamo napraviti rezultat i to je to."


Tagovi

Damir KrznarLuka IvanušecDinamo ZagrebŠerifDuje ČopMislav Oršić

Ostale Vijesti