Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Krznar nakon Bralića u Celje dovodi i Hrvata iz grčkog giganta

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.06.24. | 08:00

Novo veliko pojačanje za aktualnog prvaka Slovenije…

Ako ne dođe do velikog zaokreta u posljedni trenutak, izgleda kako će u manje od sedam dana Damir Krznar dobiti treće veliko pojačanje uoči sezone u kojoj je glavni klupski cilj Celja izboriti grupnu fazu nekog europskog natjecanja. Nakon što su sve dogovorili sa Slavkom Bralićem (službena potvrda još uvijek se čeka), Celju se priključio i Matija Kavčić, prošlosezonski prvi asistent Prve slovenske nogometne lige (13) koji je redove prvaka Slovenije došao iz Brava. No, izgleda kako pojačanjima tu nije kraj, jer prema informacijama koje dolaze iz susjedstva, u nadolazećoj sezoni bivši trener Dinama na raspolaganju bi mogao, odnosno trebao imati i – Ivana Brnića! Brzonogi krilni napadač u Celje bi došao na jednogodišnju posudbu iz grčkog giganta Olympiacosa, a očekuje se da se posao realizira u nadolazećim danima.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ivan Brnić prije godinu dana preselio je iz Maribora u Olympiacos u transferu vrijednom 1.3 milijuna eura, ali u Pireju se ipak nije naigrao koliko je očekivao. Prošle sezone je u crveno-bijelom dresu skupio svega četiri nastupa, stoga obostrana želja i njega i kluba da pronađe sredinu u kojoj će njegove kvalitete više doći do izražaja ni najamnje ne iznenađuje. Olympiacos je prošle sezone osvojio Konferencijsku ligu, ali 22-godišnji Hrvat nije bio registriran za europska natjecanja te je u završnici sezone uglavnom igrao je za drugu momčad Olympiacosa. Budući da nije u najužim planovima španjolskog stratega Joséa Luisa Mendilibara, na vrata grčkog kluba pokucali su čelnici Celja koji su s Brnićevim kvalitetema jako dobro upoznati. Uostalom, za vrijeme njegovog boravka u Mariboru, Brnić je u četiri ogleda s Celjem upisao jedan pogodak i dvije asistencije, ali on sada više neće biti prijetnja po njihov gol, već po protivnički! Nadalje, Brnić i Krznar zajedno su surađivali u Mariboru, baš je pod vodstvom nekadašnjeg trenera Dinama bivši napadač Hajduka 'eksplodirao', stoga bi ovaj transfer, odnosno posudba, bio pravi win-win-win posao.

Svoju prvu utakmicu u novoj sezoni Celjani će odigrati za manje od dva tjedna kad ih očekuje ogled protiv Flore u prvom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka. Ako ne bude nikakvih iznenađenja, za tu utakmicu bi trebali konkurirati i Bralić i Brnić, što bi svakako bila velika stvar za Damira Krznara koji je prošle sezone Celju osigurao drugi naslov prvaka Slovenije u klupskoj povijesti. Ako, odnosno kad Bralić i Brnić postanu igrači Celja, aktualni prvak Slovenije postat će prava mala hrvatska kolonija budući da osim trenera Damira Krznara i njegovog prvog pomoćnika Mihaela Mikića klupske boje brane još Matko Obradović, Luka Bobičanec i Karlo Špeljak. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivan BrnićDamir KrznarCeljeSlovenska nogometna ligaOlympiacosLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti