Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Krznar ima privilegiju u Zagrebu ostaviti gotovo dvije momčad, među kojima su 2 pojačanja i 7 povratnika (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.07.21. | 08:27

Trener Dinama na Island ne vodi 20 igrača.

Pred Dinamom je uzvratna utakmica prvog pretkola Lige prvaka. Nećemo se vraćati na onu priču što toga što bi bilo kad bi bila i kako bi se baba zvala da je Ademi zabio onaj penal za 4:0. Ovako, nakon 3:2 iz prve utakmice, u uzvratu nema mjesta za opušteni pristup iako je Dinamo višestruko kvalitetnija momčad o islandskog prvaka i sve osim pobjede Modrih predstavljalo bi veliko iznenađenje.

Još prije sezone dosta se pisalo na našem portalu, ali i u ostalim medijima, kako Krznar ima inflaciju odličnih igrača u kadru, slatke brige oko slaganja momčadi, ali i potencijalnu bombu u svlačionici, jer svi od tih odličnih igrača vjeruju kako za njih ima mjesta, ako ne u udarnih 11 prve momčadi, onda barem u avionu za vrlo bitnu europsku utakmicu.

Uprava kluba je avionske karte za Island rezervirala za sljedeće igrače: Zagorac, Nevistić, Čavlina, Ademi, Theophile, Stojanović, Lauritsen, Ristovski, Franjić, Majer, Jakić, Tolić, Moubandje, Kastrati, Oršić, Mišić, Perić, Ivanušec, Štefulj, Petković, Gavranović, Menalo, Čop i Vasilj.

To znači da Damir Krznar na Island neće voditi jednu cijelu momčad koja bi, da istrči sutra u 22 sata u Reykjaviku, sigurno bila ogroman favorit protiv borbene, ali ipak skromne momčadi islandskog prvaka.

Na Island ne putuju: Livaković, Horkaš, Moharrami, Pinto, Čabraja, Leovac, Milić, Šutalo, Gojak, Bulat, Krizmanić, Burton, Baturina, Špikić, Ćuže, Atiemwen, Šaranić, Janković, Kulenović i Andrić.

Livaković je još ranije najavljen da neće biti u sastavu za Valur, kao ni kolega mu među vratnicama, Dinko Horkaš. Moharrami je ozlijeđen, Čabraja, Leovac, Burton, Pinto i Andrić su još ranije odstranjeni. Baturina, Šaranić i Janković su još uvijek juniori i njihov izostanak s popisa neće previše utjecati na njihovo raspoloženje, no Gojak, Bulat, Špikić, Čuže, Atiemwen i Kulenović ‘izvisjeli’ su s ovog popisa, kao i još uvijek mladi Šutalo, Milić i Krizmanić iza kojih je već nekoliko odrađenih priprema bez prave prilike u prvoj momčadi Modrih.

Dinamo će svakako trebati što prije krenuti s prodajom ili posudbama određenih igrača, jer imati na tribinama momčad, pa skoro i dvije, koje bi, da igraju zajedno na terenu, mogle ostvariti zapaženi rezultat u prvenstvu i Europi, nema baš smisla...



Tagovi

Dinamo ZagrebDamir KrznarAmer GojakDario ŠpikićMarijan ČabrajaMarko Bulat

Ostale Vijesti