Germanijak.hr
Germanijak.hr

Krvava arkada, bod i suvenir: ”Nestvarno mi je da sam igrao protiv njega. Uspomena za cijeli život”

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 12.08.24. | 10:45

Lokomotivin veznjak po mnogočemu će pamtiti utakmici i remi s Hajdukom u Kranjčevićevoj

Robert Mudražija prošle je sezone bio 'crvena krpa' i 'crna mačka' Hajduku i njegovim navijačima, u više navrata. Ono kad ih je utišao usred Poljuda, a onda kao veliki navijač Modrih slavio i Dinamove pobjede, mnogi mu nisu oprostiti.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U nedjelju je u Kranjčevićevoj Mudražija je bio blizu toga da opet 'metne' Splićanima, imao je u prvom dijelu veliku priliku, ali vratar Lučić mu je odlično obranio udarac. Ipak, na kraju, bila je to utakmica koju će baš Lokomotivin veznjak posebno i dugo pamtiti, zbog više detalja. Prvo, njegova je momčad opet zakočila Hajduk, gol Čopa u 99.minuti s bijele točke odnio je Bijelima već dva uračunata boda, drugo, veći je dio dvoboja odigrao s povezom na glavi. Posljedica grubog Šarlijina udarca laktom, završio je krvave arkade. Treće, na kraju dvoboja dobio je i poseban suvenir, dres Ivana Rakitića.

Primijetili smo Mudražiju kako je, prije odlaska na tuširanje, čekao pred Hajdukovom svlačionicom, sa svojim dresom u rukama. Za koju minutu izišao je Rakitić, srdačno su se pozdravili, razmijenili dresove i još neko vrijeme ugodno porazgovarali. Ako smo dobro shvatili, postoji između njih i neka šira poveznica, obiteljska i prijateljska, nisu se prvi put upoznali na ovoj utakmici. U svakom slučaju, Mudražija će pamtiti ovu nedjelju.

"Razmijenili smo dresove, nestvaran osjećaj je igrati protiv legende hrvatskog nogometa. Imao sam zadatak biti mu što bliže, da ga odsiječem od igre. Pitao sam ga za dres, uživam ga gledati. Bit će mi to uspomena za cijeli život. Naravno, veseli me što sam pokazao da mogu igrati i protiv takvih igrača", kazao je Mudražija na tu temu, a onda pričao i o samoj utakmici.

"Možemo biti zadovoljni bodom protiv Hajduka, ipak smo zabili u sudačkoj nadoknadi. Puno smo promašivali, golmani su s obje strane bili fantastični. Bila je jako zanimljiva utakmica, a mi smo bili malo raspoloženiji. Oni su vjerojatno bili umorni, imali su utakmicu protiv Slovaka u četvrtak."

Jesu li se na Kajzerici uplašili nakon teškog poraza na Rujevici (4-0) da bi ovo mogla biti teška sezona? Puno je igrača otišlo, nije ih lako nadoknaditi.

"Lokomotiva funkcionira na taj način već godinama. Tek je početak prvenstva. I na Rujevici smo promašili dva zicera. Da smo zabili, možda bi bila potpuno drugačija utakmica. Otvorili smo prvenstvo protiv dvije ozbiljne momčadi, nije to jednostavno, siguran sam da ćemo izgledati još bolje nego protiv Hajduka."

Jedan od junaka Lokomotive bio je vratar Zvonimir Šubarić. Obranio je nekoliko teških situacija, bile su to velike i važne obrane na putu do tog remija. Posebno onaj zicer Livaji.

"Ma, nisam ja izvukao bod. Momčad je najvažnija. Bacali smo se na glavu, da što prije zaboravimo na tu Rijeku. Nedostaju nam neki igrači koji su tu bili prošle sezone, ali koga nema, bez njega se može i mora. Ovi koji su tu, moraju davati sve od sebe na treninzima i na terenu", kazao je skromni Šubarić.

Poznato je da Silvijo Čabraja ima praksu jakih treninga, a treniralo se i na dan utakmice. Što nije neuobičajeno, mnogi to čine, malo se razgibaju čekajući utakmicu. No, na zagrebačkih plus 35 ipak dođe kao iznenađenje. Ipak, kad momčad 90 minuta, s prvom zamjenom tek u 86.minuti, trči u tim uvjetima bez prestanka, to znači da - ima smisla?

"Ma to je bila samo aktivacija, malo da se razgibamo, ha, ha. Pokazali smo da možemo igrati sa svakim. Kako je bilo igrati protiv Ivana Rakitića? Čast mi je što sam uopće na terenu s njim. Svojim dolaskom podigao je rejting lige", poručio je Lokomotivin vratar.



 


Tagovi

Ivan RakitićRobert MudražijaNK LokomotivaHajdukHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti