Robert Anic/Pixsell
Robert Anic/Pixsell

Kruno Jurčić dobio utakmicu koja je trajala četiri dana i srušio rekord Egipta!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.07.24. | 13:38

Jurčić je sa svojim Pyramidsom ostvario 13 pobjeda u nizu što je novi rekord u jednoj sezoni u Egiptu te nezaustavljivo kroči prema povijesnom naslovu prvaka

Hrvatski strateg Krunoslav Jurčić radi fantastičan posao na klupi Pyramidsa u Egiptu! S klubom koji nikada nije bio prvak te države, Jurčić je trenutno prvi na ljestvici s 14 bodova prednosti u odnosu na Al Ahly koji je apsolutni gigant arapskog nogometa. Najbolji i najmoćniji klub koji je 43 puta bio nacionalni prvak i koji je proglašen “Afričkim klubom stoljeća”.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Do posljednjeg trijumfa Kruno Jurčić stigao je u utakmici koja je trajala četiri dana. Naime, u petak je Pyramids igrao u Alexandriji kod Smouhe u dvoboju koji je prekinut u 49. minuti kod rezultata 1-1 zbog požara na stadionu. Igrači Pyramidsa vratili su se u Kairo gdje ih je dočekala odluka da u roku od četiri dana moraju nastaviti utakmicu od trenutka u kojem je prekinuta.

Jurčić je ponovno ukrcao svoje igrače na avion i krenuo put Alexandrije gdje je Pyramids u nastavku zabio dva gola i osigurao pobjedu (3-2) te tako ostvario 13 pobjedu na klupi Pyramidsa što je rekordan niz pobjeda u jednoj sezoni u Egiptu.

Do kraja prvenstva Pyramids ima još osam utakmica i zavidan kapital od 14 bodova. Međutim, Al Ahly ima pet utakmica manje i snažan vjetar u leđa nogometnih struktura u Egiptu. I oni su u finom nizu od 10 pobjeda s tim da su protiv Zamaleka dobili za zelenim stolom. Puno toga bit će jasnije u sljedeća tri tjedna s obzirom na to da Jurčić gostuje kod Al Ahlyja 12. srpnja, da bi istog protivnika dočekao na svom stadionu deset dana kasnije.


Inače, Jurčić je preuzeo Pyramids početkom veljače na preporuku zagrebačkog agenta Danka Đikića koji je u taj klub svojevremeno plasirao Antu Čačića.

Da je bivši hrvatski izbornik ostavio dobar dojam s 21. pobjedom na klupi Pyramids svjedočio je upravo angažman Krune Jurčića koji je to itekako opravdao. Jurčić je 20 puta sjedio na klupi Pyramidsa i ima učinak od 16 pobjeda, tri remija i porazom od Mazembea u Afričkoj Ligi prvaka.

U slučaju da izdrži do kraja, a što sigurno neće biti lako jer Al Ahly je moćan na terenu a puno moćniji van njega , Kruno Jurčić bi ušao u povijest egiptaskog nogometa zlatnim slovima.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Kruno JurčićEgipatafrička Liga prvakaFC Pyramids

Ostale Vijesti