Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Kriza u svijetu, a Niksijeve dionice rastu: Sad je drugi najskuplji igrač u Rusiji (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.10.20. | 11:37

Ispred njega je samo zvijezda Zenita koja je ne tako davno igrala za Barcelonu, a valja istaknuti kako je cijena porasla i novoj uzdanici Zlatka Dalića, Filipu Uremoviću.

Jedna od najboljih svjetskih liga izuzev 'lige petice', ruska Premier liga, zaključila je prijelazni rok za ovu kalendarsku godinu prije tri dana. Kako ulaznih transfera više neće biti, popularni Transfermarkt odlučio revidirati i korigirati tržišne vrijednosti igrača.

Tri igrača dobili su status pobjednika – Wendel iz Zenita, Khvicha Kvaratskhelia iz Rubina i očekivano – Nikola Vlašić iz CSKA Moskve.

Nova tržišna vrijednost Nikole Vlašića sada je dosegla 25 milijuna eura, što je tri milijuna više u odnosu na ono koliko su ga do sada 'cijenili'. Vlašićeve dobre igre, kako u dresu CSKA, tako i u dresu Vatrenih, nisu prošle nezapaženo, a valja naglasiti kako je on sad drugi najskuplji igrač ruske Premier lige. Ispred njega je samo Zenitov Brazilac Malcom (30 milijuna eura).


Nije Vlašić jedini igrač CSKA Moskve čija se su dobre igre nagrađene, makar to bilo i na ovaj način. Bruno Fuchs skočio je sa 2,7 na 4,5 milijuna eura, dok je Nigerijac Chidera Ejuke također ostvario zavidan skok sa 5,5 na osam milijuna eura.

Ogroman skok, čak i veći po postotku od Nikole Vlašića, doživio je i novi Vatreni, Filip Uremović. 23-godišnji branič pokazao je kako osim mjesta središnjeg braniča može jako dobro 'zakrpati' i poziciju desnog beka, a tržišna vrijednost narasla mu je sa 3,5 na šest milijuna eura.

Nikola Moro ostao je na 'svojih' šest milijuna eura kao iz vremena dok je igrao za Dinamo, Ćorluka je pao s dva na 1,5 milijuna eura, Uralov Danijel Miškić doživio je skroman skok od 50 tisuća pa tako sada vrijedi okruglih milijun eura, a za kraj dodat ćemo kako se očekivano nije mijenjala tržišna vrijednost novog napadača Sočija Marka Dugandžića koji je u novi klub stigao prije manje od sedam dana.


Tagovi

Nikola VlašićTransfermarktPremier liga RusijeCSKA MoskvaFilip Uremović

Ostale Vijesti