Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Krivak za Germanijak: "Sretan sam zbog desetke na dresu, ali to mi nije opterećenje"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.01.24. | 09:08

Lokomotiva je na Maksimiru promovirala novu "desetku" i novi projekt kluba s Kajzerice. Fabijan Krivak je nasljednik dresa koji su u Lokosima nosili Marko Pjaca, Lovro Majer i Luka Ivanušec...

Pomalo u sjeni debakla Dinama i epskog povratka Duje Čopa na Maksimir, ostala je činjenica da je u gradskom derbiju promovirana nova “desetka” Lokomotive. Sada je definitivno jasno kako je Fabijan Krivak novi je projekt Lokosa! Nasljednik Marka Pjace, Lovre Majera i Luke Ivanušeca koji su uz Tucija zadnji nosili taj broj na leđima u Lokomotivi, bio je najmlađi u derbiju koji je odigrao sjajno! Zasjenio je većinu “modrih” vedeta i potvrdio kako Lokomotiva ima novog dragulja…

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Slavlje? Nije bilo nekog posebnog slavlja. Pustili smo si glazbu u svlačionici i u autobusu. Čestitali se međusobno i brzo se razišli. Već u srijedu smo imali trening i počeli pripremu za Goricu”, javio nam se mladi Krivak koji djeluje iznimno skromno. Na spomen vlastite igre, radije gura u eter kolektiv i suigrače.

“Zapravo, Dinamo je najlakša utakmica. Nemaš što za izgubiti jer nitko ništa ne očekuje, a s druge strane možeš puno dobiti. Mi smo, eto, dobili sve… Iako, uvijek nam trener prije utakmice kaže da idemo po tri boda. Tako je bilo i ovaj put”.

Pitamo Krivaka za tu “desetku” i je l' svjestan značenja tog broja.

“Kako ne. Znam sve igrače koji su nosili taj broj, ima to svoju težinu. Opterećenje? Ne shvaćam to tako već kao motiv da zapnem više i jače”, rezimira mladi veznjak koji će u veljači napuniti 19 godina. Novi broj na dresu stigao je kao uranjeni poklon Lokomotive.

“Na pripremama sam saznao da će mi dati taj broj. Gospodin Šikić me pozvao sa strane, dao mi je u ruke i rekao da sam to zaslužio i da mi to bude poticaj da nastavim dalje. I da mi nije to naglasio, svjestan sam svega. Čvrsto sam na zemlji, svaki trening i utakmicu doživljavam kao dokazivanje. I sebi i drugima”.

Fabijan Krivak je prvi dio sezone bio na dvojnoj registraciji u Jarunu. No, od ovog proljeća ona je poništena i veznjak nastavlja isključivo na Kajzerici, a start od prve minute u derbiju na Maksimiru sugerira kako ima “pole position” u nastavku sezone od koje se u Lokomotivi puno očekuje.

“Sve je to tu negdje. Sada smo na tri boda od mjesta koje vodi u Europu i to nam je sigurno motiv, svakako i cilj. Bilo bi lijepo na kraju sezone biti među putnicima u europska natjecanja”, otkrit će Krivak za ambiciju momčadi, dok je kod onih osobnih ostao skroman.

“Moj cilj? Da pridonesem ekipi. Da momčad bude dobra i da ja tu imam svoj dio zasluga”, zaključio je Fabijan Krivak, mladić za kojeg bi se još moglo itekako čuti…



Tagovi

Fabijan KrivakNK LokomotivaLokomotiva ZagrebHNL

Ostale Vijesti