Foto: Reuters
Foto: Reuters

Krenulo je s najavama ‘bombastičnih’ transfera: Lokomotiva želi dovesti Filipa Bradarića!?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.06.22. | 09:26

Navodno je već obavljena prva faza pregovora, ali prema informacijama Germanijaka postoje tek teoretske šanse da se transfer u konačnici realizira.

Iako samu vijest treba uzeti s velikom dozom opreza, na ljetnom mercatu sve je moguće, pa tako i da Filip Bradarić već ovog ljeta postane novi igrač Lokomotive.

Takve vijesti donosi portal Sportcom, koji je potvrdu dobio od izvora bliskih igraču, a isti govore kako je proteklih dana u Zagrebu održan i prvi krug pregovora.

Bradarić je dijete Hajduka, najbolje dane svoje karijere proveo je u Rijeci, igrao je još za Cagliari i Celtu Vigo, a posljednje dvije igra u Saudijskoj Arabiji. Prvo je bio noistelj igre Al-Aina, a sjajnim predstavam zapeo je za oko ponajvećem azijskom klubu Al-Ahliju koji ga je prošle godine od Cagliarija otkupio za dva milijuna eura.

Za vrijeme boravka na Kvarneru, Bradarić je bio jedan od najboljih igrača HNL-a. Dobre igre prepoznao je i Zlatko Dalić koji ga je vodio na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a tamo je Bradarić odradio 25 minuta protiv Islanda.

Mogući dolazak bivšeg reprezentativca u Lokomotivu zbog nekoliko činjenica čini se teško ostvariv, gotovo nemoguć. Prije svega, Bradarić nikad nije krio svoju ljubav prema Bijelima, rođeni je Splićanin te je ga je teško zamisliti na Kajzerici. Nadalje, Bradarić u Saudijskoj Arabiji zarađuje između 1.5 i 2 milijuna eura po sezoni, a s Al-Ahlijem ima važeći ugovor još godinu dana.

Prije pola godine u razgovoru za Dalmatinski portal Bradarić je pričao o mogućem povratku na Poljud, ali kako je sam tada rekao, ne pita se samo njega…

“Bio sam u Hajduku od šeste godine. Hajduk me odgojio. Uvijek mi ostaje dužnost nešto napraviti na Poljudu. Uvijek te nešto tišti. Svaki put kada se otvori prilika, ja bih se vratio. Ali, ne pita se samo mene. Imam ugovor ovdje. U klubu me izuzetno cijene. Iako, nikad se zna. Da jednog dana s Hajdukom mogu osvojiti naslov prvaka odmah bih potpisao, i to besplatno. Ove godine Hajduk igra dobro. Treba pustiti ljude u klubu da rade svoj posao", rekao je bivši hrvatski reprezentativac u siječnju ove godine.

Što se tiče Lokosa, iako ovakvi transferi i dovođenje ‘kapitalaca’ nisu njihov modus operandi, Šikić je prije dvije godine na Kajzericu doveo Kyriakosa Papadopoulosa čime kao da je htio poručiti nogometnoj javnosti da će i Lokosi dovoditi ‘jaka imena’ ako se za to ukaže prilika. Doduše, Grk je tada imao slobodne papire pa je realizacija njegovog potpisa bila puno lakša, a eventualni dolazak Bradarića bio bi nešto potpuno drugačije od onoga na što su nas na Kajzerici navikli.

Bradarić u dresu Lokomotive? Prema informacijama Germanijaka, trenutno postoje tek teoretkse šanse da se to dogodi.


Tagovi

Filip BradarićHajdukHNK RijekaRijekaHNLGermanijak transferinogometni transferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2022.Al Ahli

Ostale Vijesti