Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Kraj za kadete: U-17 reprezentacija minimalno poražena od Srbije

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.10.21. | 17:47

Rukavina i mali Vatreni neće na Europsko prvenstvo

Nažalost, danas u Staroj Pazovi nije išlo. U-17 selekcija Tomislava Rukavine nije uspjela iznenaditi vršnjake iz Srbije. Domaćin je u važnom kvalifikacvijskom dvoboju slavio rezultatom 1:0 čime je Hrvatska zasjela na treće mjesto skupine čime smo izgubili šansu za nastavak kvalifikacijskog ciklusa za odlazak na Europsko prvenstvo 2023. godine.

Naša kvalifikacijska skupina s Bugarskom, Srbijom i Lihtenštajenom je prije ove utakmice imala jasnog pobjednika ali i gubitnika skupine. Lihtenštajn je očekivano bio zadnji s 0 bodova, dok je Bugarska ostvarila maksimalnih devet. Srbija i Hrvatska su ostvarili po jednu pobjedu, pa je bilo jasno da će ova utakmica biti odlučujuća. Zbog bolje gol razlike, Srbiji je bio dovoljan i remi za prolaz, no na kraju nisu ništa prepustili slučaju i na kraju pred svojom publikom – proslavili pobjedu.

Gol odluke za Srbiju postigao je Mateja Bubanj sredinom drugog dijela. Sve je pripremio Mirko Nikolašević, izbacio nekoliko naših igrača, a njegov šut brani Dorijan Klarin. Nažalost, nitko nije ispratio napadača Zvezde na odbijancu, pa je Bubanj mirno pospremio loptu u mrežu.

Na kraju ostaje žal za ispadanjem zbog bolje predstave naših igrača u prvom poluvremenu. Imali smo stativu, Srbija je jednu loptu morala “skidati” s gol crte, općenito smo bili dojma kako je Hrvatska – bolja. U drugom dijeluz se sve promijenilo, Srbija je preuzela našu ulogu iz prvog dijela i zabila pogodak vrijedan prolaska dalje.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, grupa 10

Srijeda

Srbija – Hrvatska 1:0

Lihtenštajn – Bugarska 0:5



Tagovi

hrvatska U17 nogometna reprezentacijaTomislav Rukavina

Ostale Vijesti