REUTERS/Kim Kyung-Hoon
REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Kraj velike karijere: Andres Iniesta odlazi u mirovinu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.10.24. | 11:28

Oproštaj jednog od najboljih veznih igrača u povijesti nogometne igre

Jedan od najboljih veznjaka svih vremena i strijelac najvažnijeg pogotka u povijesti španjolskog nogometa kojim je 2010. La Roji donio naslov svjetskog prvaka - Andres Iniesta, uskoro će i službeno završiti svoju bogatu karijeru.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iniesta je na društvenim mrežama objavio video koji španjolska Marca tumači kao najavu kraja velike karijere.

"Iniesta će 8. listopada okupiti novinare na eventu na kojem će, po svemu sudeći, reći svijetu da se u dobi od 40 godina ostavlja nogometa", napisala je Marca, a vijest je potvrdio i Relovo, pojasnivši simboliku oko datuma oproštaja.

Naime, 8. listopada odabrao je zato što je ‘osmicu’ nosio na dresu tijekom većeg dijela karijere. Iako je trenirao u Dubaiju zadnjih tjedana i planirao nastaviti karijeru, ipak je odustao od te ideje.

"Osjećam kao da bih volio nastaviti karijeru i sve dok ne osjetim da je vrijeme da stanem, pokušavat ću igrati. Volio bih, također, steći i trenerske kvalifikacije i vidjeti što nosi budućnost", izjavio je dvostruki prvak Evrope sa Španjolskom nedavno na jednom događaju u Barceloni.

Iniesta je u najvećem katalonskom gradu ostavio najveći trag u svojoj karijeri. Osvojio je čak 29 trofeja s Barcelonom, Camp Nou je napustio 2018. i pridružio se Vissel Kobeu. Doveo je klub do prvog naslova iduće godine, osvojivši Kup Cara, kao i do polufinala AFC Lige prvaka u svom prvom nastupu u kontinentalnom natjecanju. Posljednju sezonu igrao je za Emirates u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

ZA reprezentaciju Španjolske odigrao je 131 utakmicu, manje sam od Xavija, Busquetsa, Casillasa i Sergija Ramosa. Pritom je zabio 14 pogodaka, a najvažniji u finalu Mundijala 2010. godine.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.






Tagovi

Andres IniestaBarcelonaŠpanjolskašpanjolska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti