Kraj desetogodišnje šutnje Reala i Seville: Perez kreće u aktivaciju otkupne klauzule Emeryjevog dijamanta

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 14.08.15. | 17:46

Zadnji put su ozbiljno surađivali prije deset godina kada su, umjesto Sevillinog, dres Reala obukli Julio Baptista i Sergio Ramos.

Poznato je kako Sevilla i Barcelona posluju na godišnjoj bazi, a na Nou Camp su posljednjih sezona stigli Dani Alves, Seydou Keita, Adriano, Ivan Rakitić i Aleix Vidal. No, čini se kako su i u Realu spremna na nešto veću suradnju s andaluzijskim klubom.

Prema pisanju madridskog AS-a, Florentino Perez i Rafael Benitez bi svojoj momčadi željeli vidjeti 25-godišnjeg veznjaka Grzegorza Krychowiaka. Poljak prema Transfermarktu trenutno vrijedi 20 milijuna eura, ali mnogo važnije od tog iznosa je otkupna klauzula koja je postavljena na ne prevelikih 30 milijuna eura.

Dakako, taj iznos ne predstavlja problem upravi Galacticosa, ali Španjolci navode kako je Perez spreman smanjiti cjelokupnu sumu i u posao uključiti Asiera Illarramendija.

Veliki interes za dovođenjem poljskog veznjaka pokazao je i Arsenal, ali čini se kako je Rafa svjestan svih defenzivnih prednosti Krychowiaka, osobito ako se pogleda na koji je način zaustavio Lionela Messija.

Podsjetimo, Real je posljednje velike poslove sa Sevillom sklapao prije deset godina kada su sa Sanchez Pizjuana stigli Sergio Ramos i Julio Baptista za ukupno 47 milijuna eura. Real je pak prije tri godine iz Andaluzije doveo vratara Diega Lopeza za 3,5 milijuna eura, a danas 31-godišnji golman je na Sanchez Pizjuanu proveo tek jednu sezonu.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Real MadridSevillaGrzegorz Krychowiak

Ostale Vijesti