Miroslav Lelas
Miroslav Lelas

Kovačić indirektno potvrdio da je Hajduk oštećen za penal protiv Vitorije: "Takva ruka se sudi"

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 08.08.22. | 19:47

Odlično suđenje 4. nepotpunog kola HNL-a

"Komisija može biti jako zadovoljna. Možemo biti zadovoljni. Imali smo spoj iskustva i mladosti", započeo je s hvalospjevima Draženko Kovačić pa prošavši s potvrdom kroz sudačke odluke indirektno prokomentirao situaciju iz Hajdukove europske utakmice s Vitorijom.

Lopta s eodbila od bedro u ruku, kako se reagira u takvim situacijama?

"Inače, kada igrač ima jasnu namjeru igrati glavom ili nogom, a potom se lopta odbije u ruku u prirodnom položaju, to nije kažnjivo, osim ako je ruka neprirodno visoko iznad razine ramena. Ali ako igrač ide u blok i onda mu se lopta odbije od nekog dijela tijela u ruku koja je pri tome u neprirodnom položaju, odnosno, povećala je prepreku za loptu, tada je on preuzeo rizik da se to može dogoditi i onda se takva ruka sudi", pojasnio je sudački stručnjak.

Podsjetimo, mnogi se pitaju je li Hajduk oštećen za penal u susretu s Vitorijom. Krovinović je pogodio jednog igrača Vitorije, koji je pokušao nogom izbiti loptu, ali ona mu se nespretno odbila u poprilično ispruženu ruku, koja je ibla daleko od tijela. Sudac nije pokazao na 11 metara, a u ovoj fazi pretkola Konferencijske lige nemamo VAR.

Hajdukovci su baš večeras odletjeli na uzvrat u kojemu će pokušati pokazati da ova dominacija na Poljudu nije bila slučajna, kako tvrdi trener Vitorije.

(eg)



Tagovi

Sudačka komisija HNS-aanalizaHNLPrva nogometna liga

Ostale Vijesti