Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Kovačević: “Opet ćemo se nadigravati s Dinamom”; Brodić: “Bit će i njima gušt igrati pred punim tribinama”

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 17.02.23. | 11:57

U Varaždinu je dobro raspoloženje unatoč dvama porazima zaredom

Nedjeljni prvenstveni sraz 22. kola s Dinamom u Varaždinu (15 sati, HTV 2, MAXSport 1) najavili su trener Varaždinaca Mario Kovačević i napadač Fran Brodić.

Ove sezone, u kolovozu u Varaždinu završilo je 1:1, u listopadu u Maksimiru 3:1 za Dinamo. Treća sreća za Varaždince da uzmu skalp suparniku kojem tradicionalno najviše vole zapapriti. Pa zapjevati “Zagreb, Zagreb, selo kraj Varaždina”…

“Osjeti se kod sviju da dolazi Dinamo. Idemo iz teže u težu utakmicu, poslije Hajduka – Dinamo”, kazao je Kovačević na početku pa nastavio:

“Zna se tko je i što Dinamo u hrvatskom nogometu. Zadnjih godina najkvalitetnija momčad, a pokazuje ton na kraju krajeva i tablica. No, mi smo i u ovoj zadnjoj utakmici, iako nismo bili zadovoljni rezultatom, pokazali da možemo igrati sa svima. Naravno, moramo biti pametniji i ne ponavljati kolektivne i pojedinačne taktičke pogreške jer Dinamo će ih znati još više kazniti”.

Pripreme za nedjelju teku dobro, veli trener Varaždinaca, konkuriraju svi osim kartoniranih Elezija i Jelenića, dakle oporavio se Tonio Teklić, ključni vezist.

“Malo je Zelenika imao temperature, ali danas je već bolje, trebao bi biti spreman. Nadam se da neće bit novih ozljeda i bolesti na preostala dva treninga”.

Koliko god Dinamo bio težakj suparnik, Varaždinci se vesele toj utakmici.

“Kad igraš protiv najboljeg u državi igrači sigurno izvlače svoj maksimum. A ako budemo takvi naravno da se nadamo i želimo doći do pozitivnog rezultata. Mislim da smo pokazali u prethodne dvje ovosezonske utakmice s Modrima, posebno onoj domaćoj koja je završila 1:1, da možemo. Naravno da nas suparnik sada puno ozbiljnije shvaća, više nismo za nikog iznenađenje, znamo da će Dinamo biti na maksimumu, ali to nas veseli, jer biti ćemo i mi na maksiumumu, pa da vidimo možemo li trenutno parirati najbojima”, naglasio je Kovačević.

Oglas

Varaždin - Dinamo


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Napadač Fran Brodić, strijelac za 1:1 protiv Hajduka (završiloje 1:4, nakon što je isključen Elezi), prošao je Dinamovu školu i već je bio inspiriran protiv Modrih.

“U svlačionici je pozitivna atmosfera, jer s Hajdukom smo većinu utakmice bili dominantni pa pozitivno gledamo i na sraz s Dinamom. Nadamo se nekim bodovima koje imamo pravo tražiti na domaćem terenu, tako da ulazimo s puno samopouzdanja u nedjeljno nadmetanje, bez obzira na taj zadnji poraz od Hajduka. Dat ćemo sve od sebe da ostavimo neke bodove u Varaždinu”, kazao je Brodić, strijelac oba proljetna pogotka Varaždinaca, u porazima s Istrom 1961 I Hajdukom.

“Da, hoće me gol, ali bodovi su ti koji se pišu, bitno je što napravimo kolektivno. Cilj nam je osvajati bodove i nadam se da će moji golovi ubuduće početi donositi bodove u borbi za neku bolju poziciju na ljestvici”.

Brodić je zabio Dinamu jesenas u Maksimiru, za 0:1 u 9. minuti.

“Dinamo ovdje nema tražiti što drugo osim pobjede, doći će sigurno motivirano njegovi igrači. Bit će puno gledatelja, bit će i njima gušt igrati u takvom ozračju, veselimo se svi toj utakmici”.

Od igrača koji su trenutno u plavoj svlačionici Brodić veli da nije s nikim toliko dobar da se čuju, a nema ni neki posebni motiv protiv svog bivšeg kluba.

“Iskreno, tri boda protiv Dinama vrijede kao i tri boda protiv trenutno zadnje Gorice”, poručio je Brodić.

Oglas

Varaždin - Dinamo


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Potom je analizu momčadi Ante Čačića dao trener Kovačević.

“Dinamo ovog proljeća igra sve bolje i bolje, protiv Istre je odigrao jako dobro, sad im je fokus na našu utakmicu, oni to rade na očekivanoj razini, ali mi igramo doma i bez obzira što je Dinamo kvalitetan na svakoj poziciji, ako ćemo biti pojedinačno i kolektivno na svome maksimumu, samo tada možemo razmišljati o nečemu. A želimo biti takvi. Bez obzira na zadnja dva poraza dobro se radi, atmosfera u svlačionici je dobra i vjerujem da će se u nedjelju prenijeti na dobru igru na terenu, na utakmici”.

Kovačević vjeruje da će administracija stići obaviti svoj dio posla da Domagoj Drožđek stekne pravo nastupa u nedjelju.

“Tek je u utorak s nama prvi trening odradio, a u Koreji je zadnju utakmicu odigrao još u listopadu prošle godine, teško je sada očekivati da zaigra. Sljedeći tjedan igramo prijateljsku s Jarunom, na toj utakmici ćemo ga provjeriti, no ukoliko već u nedjelju dobije priliku sigurno je da će dati sve od sebe”.

Što se taktike tiče, ljetos je dobro izgledao Varaždin kad se nadigravao s Dinamom.

“Uvijek se gleda da se ne izgubi, ali mi se protiv svakoga želimo nadigvarati, a kako smo se nadigravali i s Istrom i s Hajdukom, nastavit ćemo tako i protiv Dinama. Svjestan sam ja da moramo neke segmente popraviti [prekidi], protiv Dinama jedan dio utakmice moraš i trpiti, moraš se zanti obraniti, skupiti u svom šesnaestercu da se obranimo, ali svaku priliku moramo koristiti i da ih pokušamo ugroziti. Igramo doma, probat ćemo se kad imamo loptu nametnuti, igra s loptom je naš forte, pokušat ćemo je koristiti na pravi način ponovno igrati i protiv Modrih. Samo destrukcija prtiv Dinama nije recept, moramo kroz igru ugroziti Dinamo i vjerujem da na taj način možemo doći do bodova”, poručio je Kovačević.


 

 

 

 


Tagovi

NK VaraždinVaraždinDinamo ZagrebGNK DinamoMario KovačevićFran Brodić

Ostale Vijesti