Kova u središtu kuhanja Barce i Intera: Nerazzurri dovode dva otpisana veznjaka Blaugrane

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.04.15. | 18:00

Sudbina Mateo Kovačića u talijanskom Interu postala je poprilično neizvjesna.

Sasvim je jasno kako će Roberto Mancini ovog ljeta tražiti kapitalce ne bi li iduće sezone uhvatio mjesto u Ligi prvaka. Ove im sezone 'ne cvatu ruže', a u ovom se trenutku, nakon 33 odigrana kola, Inter nalazi na osmoj poziciji Serie A. Peto im mjesto bježi tri boda.

Talijanski Tuttosport donosi informaciju kako će se koncem ove sezone, vrlo vjerojatno, Mateo Kovačić pozdraviti s Interom, budući da talijanski gigant rješava dolazak dodatnih imena u svoju veznu liniju.

Zanimljivo, Nerazzurri su sve svoje pregovarače povezali s bivšim i aktualnim imenima Barcelone. Ovog je tjedna najaktualnija priča bila oko dolaska Yaye Tourea koji je, prema navodima s Apenina, dogovorio sve detalje ugovora s vodstvom Intera, a visina odštete bi se trebala kretati oko 8 milijuna eura. Bjelokošćanin je već dulje vrijeme nezadovoljan u Manchester Cityju i ovaj se scenarij čini vrlo izvedivim, budući da ga je Mancini vodio neko vrijeme na Etihadu.

Drugo ime koje se dovodi u kontekst momčadi iz Milana jest ono Alexa Songa. Kamerunski defenzivni veznjak nije ispunio očekivanja Barcine struke, a nakon dvije sezone poslan je u West Ham na jednogodišnju posudbu. Ovog će ljeta sasvim sigurno napustiti katalonsku prijestolnicu, a Sport navodi kako je Inter najizglednija destinacija.

Posljednjih se mjeseci ime Mateo Kovačića dovodilo u kontekst Barcelone, a zanimljivo je kako je Inter osim spomenutog dvojca osobito zagrizao i za krilnog veznjaka Blaugrane Pedra. Ariedo Braida je Kovu uvrstio u sam vrh popisa pojačanja za iduću sezonu, a poznato je i kako je prisustvovao posljednjim utakmicama Intera ne bi li se uvjerio u kvalitete 20-godišnjeg veznjaka.

U svakom slučaju, Inter i Barcelona su u neprestanim kontaktima, a ostaje za vidjeti kakvu će 'trampu' obaviti ovog ljeta. Bilo bi zanimljivo pratiti potencijalni hrvatski trojac na Nou Campu Rakitić - Halilović - Kovačić.

Dakako, valja obratiti i pozornost na druge opcije Katalonaca u narednom prijelaznom roku kada su vezne pozicije u pitanju. Sasvim je jasno kako će na Nou Camp sletjeti jedno kreativno ime, a najnovije informacije itekako idu na ruku našem reprezentativcu. Paul Pogba je sve bliži PSG-u, Marco Verratti je trenutno 'prvi pick' Reala, dok bi dovođenje Kokea ipak bila preskupa opcija. Možda je upravo Mateo idealno rješenje od kojeg bi profitirale sve strane.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

BarcelonaIntermeđunarodni nogometAlex SongYaya ToureMateo Kovačić

Ostale Vijesti