REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Konačno i njemu ovacije

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 12.10.24. | 08:10

U 37. godini života, Pedro je preimenovan u 'Svetog Petra' koji i 'dalje drži ključeve pogodaka' zataknute za svoj remen i oduševljava u dresu Lazija

Kada se nađete u generaciji kakva se rađa jednom u sto godina, a pored vas u vrsti stoje igrači poput Inieste, Xavija i Davida Ville, čak i da ste jako talentirani, teško ćete iskoračiti iz njihove sjene. Jer pored takvih nogometnih genija nije se jednostavno probiti u prvi plan. Ako imate zrno soli u glavi, nećete to ni pokušavati, jer znate da ćete uz njih rasti i vi. Da nije potrebno trovati odnose i svlačionicu, već da harmonijom i pravim stavom, stvarate nešto povijesno. U takvom omjeru snaga, kada je na jednom mjestu nevjerojatan nukleus talenta, hijerarhija se mora znati.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Netko mora biti konobar, a netko šef sale.

Pedro Rodriguez Ledesma, o kojemu je riječ, jako rano je shvatio u kakvom je okruženju i kakva mu se prilika nudi.

Međutim, nerijetko se dogodi da se ispod radara javnosti, slučajno ili namjerno, proleti igrač koji ipak zaslužuje malo više pažnje. Upravo je takav, vječno podcijenjen, ostao – Pedro.

Od osam igrača koji su bili svjetski prvaci sa Španjolskom, knjiga je, nakon nedavnog umirovljenja Andresa Inieste, spala na osam slova: Sergio Ramos (slobodan igrač), Sergio Busquets (Inter Miami), Jesús Navas (Sevilla), Raúl Albiol (Villarreal), Pepe Reina (Como), Javi Martínez (Katar SC), Juan Mata (Western Sydney Wanderers) te Pedro.

U 37. godini života, ovaj posljednje spomenuti, je preimenovan u 'Svetog Petra' koji i 'dalje drži ključeve pogodaka' zataknute za svoj remen i oduševljava u dresu Lazija. Bivši igrač Barcelone, Chelseaja i Rome ove sezone je već ovjerio dva asista i dva pogotka u pet utakmica. Asistirao je u 3-0 pobjedi nad kijevskim Dinamom, onda je zabio u dvije uzastopne utakmice.


Protiv Nice (4-1) je zabio dva, od čega onaj prvi spada u red remek djela, a onda je protiv Empolija ušao s klupe i zabio pobjednički pogodak, pa zaradio ovacije čitavog Olimpica, a onda su ga nakon pobjede suigrači bacali u vis rukama, dok mu je Olimpico unisono zapjevao hit Raffaelle Carre „Pedro“.


U Laziju su oduševljeni nastupima „vječno podcijenjenog“ ambidekstera, koji je u srpnju otpuhao 37 svjećica s rođendanske torte i još nema namjeru stati. Njime je posebno impresioniran novi trener rimskog kluba, Marco Baroni, koji mu preko medija poručuje da u svojim nogama ima još barem tri godine dobrog nogometa.

„On igra na jako visokom nivou, nikada nisam vidio igrača koji trenira ovako kao što on trenira“, ističe strateg Lazija.

„Njegove riječi mi pružaju veliko zadovoljstvo i želim to ugraditi mladim igračima, da uvijek imaju želju napredovati“, govori Pedro koji je, eto, u smiraju karijere doživio lovorike kakve zaslužuje. I još uvijek ne misli stati. Naime, već planira iduću sezonu.

„Mora nam biti cilj igrati u Europi, to uvijek mora biti cilj Laziju. Imamo kvalitetu za Ligu prvaka, iako je sezona tek startala“.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Pedro RodríguezLazioSerie A

Ostale Vijesti