Screenshot
Screenshot

Komplicirani transfer: Cordoba odigrao zadnju utakmicu za klub! Stiže li u Dinamo?

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 23.07.24. | 09:30

Predsjednik kluba potvrdio njegov odlazak, ali ne spominje hrvatskog prvaka, kolumbijski mediji pokušavaju odgonetnuti financijske čvorove ovog transfera

Danima se već u Maksimiru i oko njega može čuti da je Juan Jose Cordoba na korak do dolaska u Dinamo. Pa je onda u ponedjeljak prostrujila informacija da bi ipak sve moglo propasti, uostalom, još u nedjelju navečer pojavila se ponuda iz Saudijske Arabije (navodno, Al Nassr), koja je nadmašila ponude Dinama i dva grčka kluba (AEK, Olympiacos). Možda već danas trebalo bi se znati konkretnije što se točno događa s desnim krilom Deportiva iz Calija i stiže li on u Dinamo ili će ipak drugih putem.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, u noći s ponedjeljka na utorak po hrvatskom vremenu Cordoba je, vjerojatno, odigrao svoju zadnju utakmicu za aktualni klub. Derportivo je u prvom kolu novog prvenstva svladao Alianzu (1-0), Cordoba je na terenu proveo 60 minuta. Vrlo je emotivno proslavio taj vodeći, pokazalo se i pobjednonosni pogodak, koji je u 28.minuti postigao Montero. Mnogi su kolumbijski mediji, vidjevši ga u prvih 11 službenog zapisnika, odmah zaključili da mu je to oproštaj od Deportiva, a isto su ponovili i na kraju susreta. Da je to doista tako, potvrdio je i kontroverzni predsjednik kluba Humberto Arias Jr., koji je u radijskoj emisiji najavio Cordobin odlazak.

"Stiglo je nekoliko formalnih ponuda za Juana Joséa Córdobu, ne samo jedna. Blizu smo, kao što sam uvijek govorio, dok se nešto ne potpiše za mene, ništa nije gotovo. Jučer (nedjelja, 21. srpnja) Anderson Plata je stigao u grad Cali, razlogi njegovog dolaska je odlazak Cordobe pa nam treba krilo", kazao je predsjednik Arias te se pohvalio da je njegov klub napokon riješio plaćanje duga Atleticu Nacionalu, koje se razvuklo još od transfera Luisa Fernanda Mosquere iz 2013. Radi se o nešto više od 600 tisuća dolara, a zbog tog je duga Deportivo Cali bio u zadnje vrijeme suspendiran, nije mogao dovoditi nove igrače. Kakve to veze ima s Cordobom? Pa, s obzirom da klub nije mogao dovoditi nove igrače, vagao je i oko transfera Cordobe, no, sad kad je dug riješen...

"Želim javno zahvaliti predsjedniku Nacionala, Sebastiánu Arangu Boteru, kao i dr. Carolini Ardili, jer smo uspjeli postići dogovor za koji se nadamo da ćemo ga ostvariti ovaj tjedan. Naravno, imajući na umu da su to problemi koji dolaze iz prijašnjih povjerenstava. Gotovo mjesec dana razgovaram s dr. Sebastiánom, tražeći alternative. Prvo su predložili da Juan José Córdoba ode u Nacional, ali dogovor za naš klub nije bio dobar, jer su druge, bolje ponude već bile odbijene. Zatim, u ovih zadnjih nekoliko dana, bila su četiri prijedloga i na kraju je došlo do dogovora s Nacionalom”, ispričao je slavodobitno Arias. Međutim, neki su mediji objavili da je dio dogovora oko plaćanja duga ipak i postotak transfera Juana Cordobe. Prema jednom od prijašnjih dogovora dvaju klubova, upravo bi preko Cordobina transfera Deportivo trebao pokriti taj dug. Radilo se, navodno, o čak 20 posto transfera. Ali, sam predsjednik kluba Arias u međuvremenu je, demantiraoda Nacional i dalje ima taj postotak transfera Cordobe.

A kolumbijski mediji, pak, pokušavaju složiti konstrukciju svih financijskih tokova izglednog transfera Juana Cordobe. Naime, prema prvotnom ugovoru transfer se trebao dijeliti 70:30 u korist kluba, međutim, odnekud je procurilo da je sadašnji omjer 53:47, u prijevodu, sam Cordoba trebao bi dobiti 47 posto novca od odštete. Kako su u tom odnosu isprepleteni menadžeri, klupski predsjednik Arias, neke druge agencije, a možda, eto, i Atletico Nacional, doista je teško pohvatati tko će se sve okoristiti tim transferom i tko kome treba što isplatiti. Primjerice, na platformi X neki su insajderi ponudili izračun po kojemu bi na transferu od tri milijuna eura Cordoba dobio 1,4 milijuna, Deportivo Cali manje od njega, 1,2 milijuna, a 318 tisuća pripalo bi Atleticu Nacionalu na ime toga duga, jer ostalih 300-tinjak tisuća Deportivo je platio u kešu. Ali, Arias, dakle, demantira taj postotak za Nacional! Isto tako, Dinamova ponuda iznosila je oko 1,8 milijuna, daleko od tri milijuna eura (osim ako toliko ne dostigne s bonusima) pa, ili je pogrešna računica kolumbijskih analitičara ili je doista u pitanju neki drugi klub a ne Dinamo.

U svakom slučaju svakim je danom sve očitije da se radi o vrlo kompliciranom transferu i pitanje je kako će na kraju završiti ova priča.


,


Tagovi

Juan CordobaGNK DinamoLjetni prijelazni rok 2024.Deportivo Cali

Ostale Vijesti