matija habljak/Pixsell
matija habljak/Pixsell

Komnen Andrić prema Francuskoj, odlazi li i Theophile-Catherine!?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 08.07.22. | 17:51

Za Dinamova napadača interes je ponovno pokazao Clermont Foot, a i francuski stoper opet se spominje u kontekstu povratka kući

Ante Čačić u najavi Superkupa još se jednom dotaknuo širokog kadra i najavio da će od idućeg tjedna početi rezovi u momčadi.

"Razdvojit ćemo svlačionicu, oni koji ne konkuriraju za iduću utakmicu, trenirat će u zasebnom terminu", kazao je Dinamov trener te simptomatično spomenuo igrače koji su u zadnjoj godini ugovora, kao one koji bi mogli napustiti Maksimir. A dvojica od njih su Komnen Andrić i Kevin Theophile-Catherine (druga dvojica su Amer Gojak i Emir Dilaver). I obojica bi mogli u - Francusku. Za Komnena Andrića postoji ozbiljan interes Clermont Foota, kluba koji je prošle godine završio na 17. mjestu Ligue 1. Clermont Foot želio je Andrića i zimus, ali tada ni srbijanski napadač nije bio baš sklon transferu, on je u Dinamu bio zadovoljan, tada i u fazi kad je proigrao i počeo zabijati pa mu odlazak u francuski klub nije bio toliko zanimljiva opcija. No, sad je jasno, pisali smo već o tome u više navrata, da ga Čačić ne vidi u prvom planu, da uz Petkovića i Drmića u napadu prednost misli dati Emreliju te je Andrić dao zeleno svjetlo za transfer. Pregovori klubova već traju, za nekoliko dana bit će poznati detalji i hoće li se transfer realizirati. Spominje se svota od oko milijun eura.

A u Francusku bi, dakle, mogao i Kevin Theophile-Catherine. U zadnjoj je godini ugovora, jedan je od najplaćenijih igrača u Dinamovoj slvačionici i u Maksimiru ne bi imali ništa protiv ako bi se pojavio klub koji bi ga želio dovesti. Čačić je u neformalnim razgovorima znao reći da ima dovoljno stopera i da bi odlazak Theophilea mogao pokriti, no, pitanje je što će odlučiti sam igrač. Navodno se opet pojavio interes jednog francuskog kluba, za sad ne znamo koji je klub u pitanju, ali znamo da je zimus Theophile imao na stolu konkretnu ponudu Metza i nije ju prihvatio, već je ostao u Zagrebu. Naravno, teško je pronaći klub u kojem će zarađivati kao u Dinamu (oko 900 tisuća eura godišnje), no, ako Dinamo ne bi inzistirao na velikoj odšteti, možda bi moglo doći do sporazuma svih triju strana. Ipak, za razliku od Andrića transfer KTC-a još nije tako realan i izvjestan, no, da bi Francuz nakon četiri godine mogao napustiti Maksimir, to ne bi bilo iznenađenje.


Tagovi

GNK DinamoKomnen AndrićKevin Theophile-CatherineLigue 1

Ostale Vijesti