REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith

KOMENTAR: Vrijeme je da senatori skupe glave i razbiju mit o Škotskoj!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.06.21. | 20:45

Hrvatska je u poluvremenu izgledala kao veteranska sekcija niže lige a Češka kao viceprvak svijeta

“Kroatien ist zurück” - odjeknuo je glas njemačkog komentatora u malenom rovinjskom apartmanu nakon što je solo akcijom Ivan Perišić obrisao paučinu Valčikovih vratiju. To je tako kada gazda računa isključivo na njemačke i talijanske turiste pa mu domaćih programa nema niti pod razno.

Nakon prvoga dijela, vrtjela se misao kako je bolje da su Hrvati ostali kod kuće. Češka se postavila autoritativno, kao da su oni viceprvak svijeta.

Pera kritičara zasigurno su se oštrila za još jedan “in memoriam” a nekako u isto vrijeme je iz smjera Bosporskog tjesnaca servirana bomba kako je Zlatko Dalić već pronašao angažman na klupi slavnog Fenera. Ako je i istina, još malo će Turci pričekati jer:

“Kroatien ist zurück”!

Da, Hrvatska se vratila. Iako to zvuči pomalo smiješno nakon jednog boda u dvije utakmice, zapravo je perspektiva puno bolja nego se čini na prvi pogled. Pogotovo u toj utrci za treće mjesto. Naravno, uz preduvjet da protiv Škotske uzmemo tri boda. To je nešto pod “mus”.

Prvo poluvrijeme Hrvatska je bili živi očaj. Tek nešto bolje organiziraniji u igri od veteranske sekcije zagrebačke niže lige, ali s gotovo identičnim radijusom kretanja. U pravilu, trčao je onaj koji ima loptu, eventualno ovaj pored njega dok su ostali stali pa gledali.

Ne ulazimo u zamisli našeg izbornika, ali ako je utakmica s Engleskom pokazala da nedostaje klasični centarfor, zašto se ponovno ušlo u ekshibiciju s Antom Rebićem? Od starih zasluga se ne živi…

Ulaskom Petkovića i posebice Ivanušeca, nešto kasnije i Vlašića, dobili smo malo na toj energiji i Hrvatska je pokazala drugo lice. Bili smo bolji, zabili na vrijeme i imali priliku da preokrenemo tu utakmicu. Završilo je remijem koji je, ruku na srce, najpošteniji rezultat ove utakmice u kojoj su obje reprezentacije imale po poluvrijeme.

Hrvatska ima četiri dana da skupi glave, da dečki malo prepričaju među sobom na terasi hotela Park u Rovinju i pronađu neke odgovore na upitnike koji su nam nad glavama. Pogotovo nakon tog prvog poluvremena.

Tu će važnu ulogu imati senatori. Oni su tu koji vode kolo.

“Moramo se probuditi” - jasan je bio Perišić nakon utakmice.

“Gorak okus ostaje” - dodao je i Luka Modrić.

Dobro da su oni čija se riječ sluša svjesni imperativa i da se protiv Škotske mora ići glavom na kopačku. Jer, ako je ovaj turnir već oproštaj nekih velikih igrača, možda i izbornika Dalića koji je ipak bio drugi na svijetu, onda valjda nećemo ostati u grupi.

Da, nikada nismo dobili Škotsku, ali možda je vrijeme da u utorak u 21 sat na Hampden Parku razbijemo i taj mit!


Tagovi

Euro 2021Hrvatska nogometna reprezentacijačeška nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti