Dusko Jaramaz/PIXSELL
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Kolumbijci otišli iz Šibenika, klub dobiva prvu ženu na čelu kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.01.22. | 10:16

U gradu vjeruju da su pred Narančastima bolji dani, novi vlasnici već su 'iskrcali' 450 tisuća eura, a sve realnije postaje da Marin Jakoliš i službeno postane igrač Šibenika s ugovorom.

Iako se momčad Ferde Milina trenutno nalazi na pripremama u Istri, na Šubićevcu se događaju velike promjene. Prva velika bila je ona kad je s mjesta glavnog trenera otišao Mario Rosas, Španjolac koji je u 1.HNL ostavio sasvim solidan dojam, ali činjenica da on 'preko noći' napušta klub dala je naslutiti ono što se događa ovih dana.

Naime, u proteklih nekoliko dana objavljena je primopredaja kluba. Kolumbijci tako više nisu većinski vlasnici kluba, ostat će u suvlasništvu, ali glavnu riječ vodit će MJ International sports d.o.o.

Riječ je o grupaciji koju vode Marino i Marina Jurić, a oni su većinski vlasnik dionica kluba s 51% udjela, dok Kolumbijci ostaju dioničari s 49% suvlasništva, javljaju Sportske novosti.

Zanimljivo, novi vlasnici su u mjesec dana podmirili veći veliki dugovanja koje Šibenik ima, isplaćene su plaće za rujan, listopad i studeni, a sve to koštalo ih je oko 450 tisuća eura, s tim da im preostaje još podmiriti dug prema Fifi u iznosu od 250 tisuća eura.

Naravno, navijače kluba i dalje najviše zanimaju igrači i njihove izvedbe, a logično je da ih brine hoće li u klubu ostati Marin Jakoliš, uvjerljivo najbolji igrač Narančastih (i jedan od najboljih igrača lige) u prvom dijelu sezone.

„Marin je dobio našu konkretnu ponudu, u osobnom je kontaktu s gospodinom Marinom Jurićem i to je još uvijek otvorena priča. Štoviše, vjerujem da bi Marin mogao postati i formalno Šibenikov igrač s ugovorom“, rekao je odvjetnik Stipe Grubišić za SN.

Kolumbijci se u konačnici nisu pokazali tako velikim dobrotvorima kao što se to ispočetka milslilo. Kad je Kruno Rendulić najuren preko poruke, u razgovoru za Germanijak dao je naslutiti kako Kolumbijci nisu nešto pozitivno za hrvatski nogomet kako ih je javnost tada percipirala. Mnogi su mislili da je današnji trener Gorice ljut te da pretjeruje, ali sad se pokazalo da je bio u pravu. Kolumbijci više u klubu neće imati glavnu riječ, za očekivati je da bi klub uskoro mogli napustiti i neki 'njihovi' igrači, a Ferdo Milin će tako imati priliku startati 'od nule'. A to je san mnogih trenera…


Tagovi

NK ŠibenikKrunoslav RendulićFerdo MilinMario Rosas

Ostale Vijesti