REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Koliko para, toliko muzike: Crystal Palace 11. sezonu zaredom u razmaku od devet bodova

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 12:24

Nema oscilacija, na Selhurst Parku stvari su iz godine u godinu razlikuju u '10 deka'…

Remijem protiv Fulhama (1-1) u 35. kolu Premier lige nogometaši Crystal Palacea došli su do svojeg 40. ovosezonskog boda. Otkako je Oliver Glasner sjeo na klupu londonske momčadi, u 10 utakmica ostvarili su četiri pobjede, tri remija i tri poraza. U prosjeku Glasnerova momčad osvaja 1.50 bodova po utakmici što je, za pojmove Crystal Placea, nešto maestralno!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, da je tim ritmom Palace igrao od početka sezone, dosad bi imali 52 ili 53 boda (52.5 je prosjek), a sezonu bi okončali s 57 bodova. Doduše, s tim učinkom Europu ne bi dosegli, ali bi gotovo pa sigurno bili između osmog i 10. mjesta. Nije loše, složit ćete se.

No, za navijače Crystal Palacea takav plasman je samo san, a ta količina bodova utopija. Zašto? U posljednjih 11 sezona Crystal Palace je svaki nakon 38 kola imao između 40 i 49 bodova. A tako će biti i ove sezone budući da ih do kraja sezone očekuje još tri prvenstvena okršaja…

Palace se u Premier ligu vratio u sezoni 13./14., a najbolji plasman ostvarili su u svojoj drugoj sezoni (14./15.) kad im je 48 bodova bilo dovoljno za 10. mjesto. U sezoni 18./19. osvojili su jedan bod više, no na kraju im je to u toj sezoni bilo dovoljno za 12. mjesto.

Zanimljivo, ako se vodimo tržišnom vrijednošću igrača prema Transfermarktu, Crystal Palace je ove sezone 12. momčad prvenstva s igračima 'teškim' 404 milijuna eura. Pogled na tablicu sugerira kako im to mjesto ne bježi puno, svega četiri boda, dok su posljednje tri momčadi u prvenstvu, Sheffield United, Bunley i Luton ujedno i tri momčadi čiji nogometaši imaju zajedničku najmanju tržišnu vrijednost.

Ne kaže se bez razloga 'koliko para, toliko muzike'… (G)



Tagovi

Crystal PalacePremier liga

Ostale Vijesti