Dalibor Urukalović/PIXSELL
Dalibor Urukalović/PIXSELL

Koliko može Ćorić pomoći Varaždinu u Šibeniku?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 15.09.24. | 08:02

Utakmica je na rasporedu u 20 sati (MAXSport1)

Ove nedjelje s početkom u 20 sati (MAXSport1) 6. kolo HNL-a zaključuju svojim dvobojem Šibenik i Varaždin.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Očekuje se lijepa nogometna večer na Šubićevcu, jer Šibenik je od povratka u elitu 'živnuo', preporodio ih je trener Mario Carević, probudio se grad otkako su ponovno u HNL-u. Dolazi im Varaždin s trenerom Nikolom Šafarićem, a oba stratega se vole nadigravati.

Bit će to njihov osmi međusobni susret, a tradicija je na strani Varaždinaca koji imaju bolji skor, četiri puta su slavili, triput je bilo neodlučeno, a Šibenik je dobio samo jednu. No, večeras je ipak blagi favorit zbog domaćega terena.

I jedni i drugi imaju solidnu zalihu bodova, Šibenčani devet, Varaždinci osam, pa se čini da bi trebali biti daleko od borbe za ostanak ove sezone.

Šibenčani su imali proteklih dana dosta igrača pod virozom, ali bi svi trebali biti spremni za okršaj s klubom koji je njihov strateg Carević kratko vodio prije tri godine, potrajao šest kola.

„Zaista su dobri, imaju niz igrača koji su opasni naprijed: Šego, Dabro, Mitrovski. Sad će imati i vezni red koji će biti nadahnutiji dolaskom Ante Ćorića. Zaslužuju respekt“, kazao je Carević.

Posljednju utakmicu su Šibenčani imali sa Zrinskim Osječko 1664 u Kupu i lako dobili prošlosezonskog rivala u borbi za HNL, pa je optimizam prisutan.

Varaždin se voli nadigravati, ali vjerujem da ćemo upisati tri boda pred domaćom publikom“, kazao je mladi Ante Kavelj koji je stigao iz Hajduka, nadareni vezni koji se nada razvoju u Krešimirovu gradu gdje je odlično primljen.

Varaždinci su apsolvirali obvezu u Kupu kod sastava Gaj Mače, a debitirao je i Ante Ćorić, nekada veliko ime i nada, koja čeka na prvenstveni debi za novu momčad u HNL-u, vidjet ćemo koliko će im biti od pomoći... O Šibeniku trener Šafarić govori s poštovanjem.

„Nisu oni slučajno osvojili Prvu NL prošle sezone. Kolega Carević radi vrlo dobar posao, napravio je pravu selekciju. Međutim, mi gledamo sebe, imamo kvalitnu momčad i možemo do dobrog rezultata na Šubićevcu“, poručio je Šafarić.

Utakmica Šibenik – Varaždin igra se s početkom u 20 sati (MAXSport1). Sudac je Ante Čulina (Zagreb). Pomoćnici su mu Luka Pajić (Rijeka) i Anto Marić (Zagreb), dok je četvrti arbitar Mateo Erceg (Benkovac). VAR je Fran Jović (Zagreb), a AVAR Luka Pušić (Zagreb).

OČEKIVANI SASTAVI:

Šibenik (3-4-3): Đaković – Perić, Morrison, Punčec – Kolega, Roca, Bakić, Žuta – Majić, Santini, Božić.

Varaždin (4-2-3-1): Zelenika – Maglica, Ba, Nekić, Boršić – Marina, Latković – Mitrovski, Belcar, Šego – Dabro. (dku)



Tagovi

NK ŠibenikNK VaraždinMario CarevićAnte KaveljNikola ŠafarićAnte ĆorićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti