Sanjin Strukić/Pixsell
Sanjin Strukić/Pixsell

Kolateralna žrtva: Zbog propasti Bordeauxa uspješni hrvatski trener u Sloveniji bit će smijenjen?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.07.24. | 13:55

Iako je doveo klub vrlo blizu europske jeseni i (barem) Konferencijske lige, Damir Krznar mogao bi, ni kriv ni dužan, ostati bez posla

Francuski L'Equipe, koji se obično ne razbacuje (dez)informacijama potresao je nogometno tlo u Sloveniji. Vijest glasi: Albert Riera vraća se na klupu slovenskog Celja! A to znači da će Damir Krznar ostati bez posla. Kao grom iz vedra neba, ali priča ima podlogu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, Španjolac Riera otišao je lani iz Celja u francuski Bordeaux, a na klupi ga je zamijenio baš Krznar. No, sad je Bordeaux kao klub propao, bankrotirao i, postao amaterski. Svi su igrači slobodni, a slobodan je i trener Riera. Sad kad je tome tako, Francuzi, dakle, tvrde da se Riera, zapravo, vraća na klupu s koje je otišao i da ga u Celju željno iščekuju. Nije tajna da je Španjolac (bio) omiljen u Celju, da su svi bili zadovoljni odrađenim poslom i da ne bi otišao da nije bilo ponude iz Francuske. Međutim, isto tako, nema baš nikakva razloga za smjenu Damira Krznara i njegova stožera. Uzeli su naslov prvaka, prošli prvu prepreku u Europi uvjerljivo (5-0 i 2-1 protiv Flore), a protiv Slovana iz Bratislave prvi je dvoboj završio 1-1, iako su Celjani dominirali. I imaju realne šanse da u uzvratu u Bratislavi izbore prolaz u treće pretkolo i time osiguraju najmanje skupinu Konferencijske lige. Dakle, s rezultatske strane nema nikakve logike za Krznarov prisilni odlazak.

Ali, tko zna kakve su sve kombinacije u pitanju, Francuzi, recimo, spominju da povratkom u Celje, Bordeaux ne bi morao platiti ostatak odštete za Rieru, što je tom posrnulom klubu i u interesu, jer bi im dug visio nad glavom, a Celjani su svjesni da bi taj novac ionako teško naplatili. Pa je, kao, i jednima i drugima najbolje da se Riera vrati u Celje!? Sve to samo tri dana prije uzvrata protiv Slovana, zvuči, u najmanju ruku, neozbiljno. (T.N.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Damir KrznarAlbert RieraCeljeBordeauxLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti