Germania
Germania

Koeman: "Hrvatska nije samo Luka Modrić"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.06.23. | 15:41

Izbornik reprezentacije Nizozemske Ronald Koeman i kapetan Virgil van Dijk najavili su polufinalni ogled Lige nacija s Hrvatskom

Pred medije su u press centru stadiona De Kuip izašli izbornik reprezentacije Nizozemske Ronald Koeman i kapetan Virgil van Dijk.

"Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu. Odradili smo dosta treninga a s nama su bili igrači koji su igrali finale Lige prvaka. Obzirom na sve ono čemu sam svjedočio ovih dana, nosim u sebi dosta optimizma uoči utakmice koja bi nam mogla donijeti finale”, rekao je Ronald Koeman u najavi utakmice koja se igra sutra navečer. Otkrio je Koeman kako još uvijek ne zna koga će staviti na gol, ali i da nije pobornik čestih promjena na vratarskim pozicijama. Isto tako, igrači koj isu igrali finale Lige prvaka dobili su dodatni odmor te su dobili malo na svježini u završnim pripremama za utakmciu s Hrvatskom. Na pitanje postoji li pritisak u redovima njegove reprezentacije, legendarni igrač kimnuo je glavom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Naravno da smo izloženi pritisku, to je jasno jer igramo ispred svojih navijača i na svom stadionu ali bit će puno navijača iz Hrvatske. Međutim, imamo dobre igrače i važno je pokazati mentalitet pobjednika", naglasio je Koeman čiji su igrači vježbali udarce s bijele točke u slučaju da dođe do takvog raspleta dvoboja s Hrvatskom. Aktualni izbornik bio je dobar izvođač udaraca s bijele točke.

"Nije se puno toga promijenilo, morate preuzeti odgovornost i izvesti udarac. Morate ih trenirati, kako bi bili što bolji."

Domaći novinari su konstatirali kako je Nizozemska koja je u tranziciji. Međutim, Koeman je odbio taj eventualni alibi.

"Ne nalazimo se u tranziciji, uvijek će biti novih koji dolaze, željnih dokazivanja. Imamo skupinu mlađih igrača, i to je s jedne strane teško. Moramo uzeti u obzir dob igrača, njihovu spremnost. Njihova fizička spremnost je jako važna. Naša je zemlja specifična jer stvara dobre mlade igrače", objasnio je Koeman koji nije mogao bez pitanja o Luki Modriću.

"On je odlično spremljen, jedan je od ključnih igrača kojeg ćemo trebati pratiti i zatvoriti, ali nije Hrvatska samo Modrić", dodao je Koeman.

S druge strane Virgil van Dijk je zadovoljan jer se u redovima reprezentacije ne vidi umor koji bi se trebao akomulirati obzirom na kraj sezone.

"Umor je prisutan, ali on je uvijek takav u ovo vrijeme sezone. Već smo sudjelovali u ovakvim utakmicama na velikim natjecanjima i imamo određeno iskustvo. S druge strane, imamo velik motiv i dobru energiju što se moglo vidjeti na treninzima", rekao je Van Dijk koji je komplimetirao supraničkoj reprezentaciji.

"Jako težak protivnik, neće nam sigurno biti lako"



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniLiga nacijaFinal Four Lige nacija 2023Ronald Koeman

Ostale Vijesti