Borna Jaksic/PIXSELL
Borna Jaksic/PIXSELL

Klub iz Serie A želi Antona Matkovića! Ali, prvo moraju prodati zvijezdu momčadi…

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 15.08.24. | 17:00

Ako ga zaobiđu ozljede, nema sumnje da će njegov transfer jednog dana biti najveći posao u povijesti Osijeka…

I dok se u Osijeku ovih dana uglavnom pričalo o Andreu Duarteu koji je upravo postao novi igrač Ujpesta, Talijani pišu kako se u klubu isto tako radi na još jednom izlaznom transferu. Doduše, on je zasad tek u povojima, još uvijek se priča, pregovara, opipava puls, ali jedna stvar je prilično jasna, a to je da je Genoa zainteresirana za dovođenje Antona Matkovića, nove mlade zvijezde Bijelo-plavih i igrača koji bi, ako ga zaobiđu ozljede, jednog dana trebao postati najveći izlazni transfer u povijesti Osijeka.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je Matković pri samom vrhu liste prioriteta, u Genoi u ovom trenutku ipak primarno rade na jednom drugom poslu, a to je dovođenje Fabija Silve iz Wolvesa. Portugalac bi trebao postati zamjena za Reteguija koji je nedavno prešao u Atalantu za 22 milijuna eura, a kako se intenzivno priča da bi Alberto Gilardino uskoro mogao ostati i bez u ovom trenutku prve zvijezde momčadi Alberta Gudmundssona, kao igrač s kojim bi voljeli nadomjestiti sjajnog Islanđanina navodi se upravo Anton Matković.

Podsjetimo, Germanijak je imao prvi informaciju da je Osijek prvo odbio upit jednog engleskog kluba koji je bio spreman ponuditi pet milijuna eura za njegove usluge te da će s Osijekom potpisati novi ugovor. Točno sedam dana nakon vijesti, Osijek je prvo objavio kako je s Matkovićem produljen ugovor do 2027. godine, a potom je i sportski direktor Boto potvrdio da je engleski klub zaista bio spreman ponuditi ranije navedeni iznos za mladog talenta.

No, Portugalac je rekao – Anton je taj i on ne može tek tako ići! Pod svaku cijenu odlučio ga je zadržati u klubu i oko njega graditi priču 'nekog novog Osijeka'. Istina je da bi mu u sezoni koja je tek krenula bilo lakše da pored sebe ima stasitog Mirezea koji uvijek na sebe navuče dva protivnička stopera, ali odlazak Argentinca možda se dugoročno pokaže još boljim za mladog Matkovića budući da se sada primarno prema njemu mogu prilagoditi i postaviti neke nove napadačke zamisli koje bi dodatno unaprijedile igru Bijelo-plavih u napadačkoj trećini.

Genoa, konstatirali smo već, ne skriva interes, baš kao što Red Bull Salzburg i dalje redovno šalje svoje skaute na utakmice Osijeka kako bi pratili Matkovićev napredak. Ranije se spominjao i Sassuolo, ali budući da su oni ispali u Serie B, jasno je da više nisu u moći izdvojiti takav novac koji bi Osijeku bio dovoljan da pusti Matkovića.

Kako bilo, Matković je u ovom trenutku puno bliži ostanku u klubu. Odnosno, otići će samo ako na adresu Bijelo-plavih sleti nemoralna ponuda. Je li ju Genoa spremna ponuditi? Možda da, možda i ne, ali prvo bi trebali prodati islandsko krilo, nakon čega bi se priča oko Matkovića zakuhala. No, jedno je sigurno, ako bi za Gudmundssona dobili 30 milijuna eura na koliko ga cijeni TM, odmah mogu znati da Osijek na manje od trećine tog iznosa sigurno ne bi pristao…



Tagovi

Anton MatkovićNK OsijekOsijekHrvatska nogometna ligaHNLGenoaSerie ALjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti