Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Klafurić: „Dinamo je moja dječačka ljubav, on me odgojio kao trenera i navijača, moj stil igre je Dinamova škola“

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 21.07.24. | 11:35

Ni dok radi u susjednoj Srbiji, hrvatski trener nije zaboravio na klub koji je najviše utjecao na njega

Hrvatski strateg Dean Klafurić ove sezone vodi TSC iz Bačke Topole, "najvreliju" trenersku poziciju u tamošnjoj ligi, govore nam srpski kolege novinari. Ambicije su, naime, visoke. Nakon naslova viceprvaka i sudjelovanja u grupnoj fazi Europske lige, te polufinala Kupa Srbije, momčad je trećim mjestom osigurala još jednu europsku jesen.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dekan Klafurić priznaje da je ponuda Topolčana bila primamljiva, upravo zato što je cilj nastaviti niz dobrih rezultata i održati zajedništvo. Navodi i da je već bio u kontaktu s ljudima iz kluba i pratio utakmice momčadi iz publike, tako da je već znao gdje dolazi i što može očekivati.

“TSC je veliki izazov za mene, zbog rezultata koje je klub postigao u posljednjih nekoliko godina. Pogotovo što želim ovdje u susjednoj Srbiji uspješno prezentirati hrvatsku nogometnu akademiju iz koje dolazim kao trener. Jako sam sretan što sam ovdje, jer godinama dolazim u Bačku Topolu, gledao sam nekoliko utakmica TSC-a uživo. Bio sam upoznat s uvjetima na akademiji i na prekrasnom stadionu. Istaknuo bih predsjednika Janosa Žemberija i direktora Paladjija za koje slobodno mogu reći da su moji prijatelji. Svi u klubu su me dobro prihvatili. Bačka Topola je mali grad, a ja dolazim iz nekad malog grada, Velike Gorice, koja je sada narasla“, rekao je Dean Klafurić na početku razgovora za Mozzart Sport.

Klafurić je u karijeri promijenio brojne klubove, doživio osvajanje duple krune s Legijom iz Varšave, kao i ispadanje iz prve lige Mađarske s Honvedom, vodio i ženske i muške sastave, a najviše je vremena proveo kao pomoćnik Zoranu Mamiću, ne samo u Dinamu nego i u Al Nasru iz Saudijske Arabije. Prije nego što je postao stalni trener Legije iz Varšave, bio je desna ruka Romea Jozaka također u Dinamu. Baš Modre Klafurić ističe kao najutjecajniji dio svojeg razvoja.

“Dinamo je moja dječačka ljubav, ja sam dinamovac. Tu sam počeo odrastati i tu sam odgojen kao nogometaš. Kao navijač, igrač i trener dosta sam vremena proveo u Dinamu, gdje sam radio s najtalentiranijim igračima u Hrvatskoj. Neprocjenjivo je raditi s takvim talentima, radio sam u omladinskoj školi gdje sam se razvijao kao trener, mogao sam eksperimentirati. Imao sam takve igrače s kojima je bilo pravo bogatstvo raditi, njihov talent mi je omogućio da kao trener napravim neke stvari koje nigdje drugdje nisam mogao. Moja nogometna filozofija i moj stil igre proizlaze iz Dinamove škole. Radeći u Dinamu najviše sam se razvio kao trener."

Komentirao je i Europsko prvenstvo. Za hrvatsku reprezentaciju smatra da su mogli više s obzirom na prikazano te da im je možda nedostajalo malo sreće da prođu grupnu fazu, zbog dva kasno primljena gola.

"Pratio sam Europsko prvenstvo koliko sam mogao zbog posla. Vjerujem da je Španjolska zasluženo pobijedila, igrali su najkonstantnije i uvjerljivije. Posebno sam sretan zbog Danija Olma s kojim sam imao priliku raditi u Dinamu. Španjolska je već u prvom susretu pokazala da je glavni favorit za pobjedu, samo mislim da je rezultat bio previsok s obzirom na događaje. U Hrvatskoj su uvijek velika očekivanja od reprezentacije, sekunde su dijelile reprezentaciju od prolaska u nokaut fazu, pa bismo sada pričali o velikom rezultatu. Hrvatska je protiv Albanije trebala voditi s dva-tri pogotka da je napravila što je trebala. Dalić je napravio izvrsne izmjene u poluvremenu, što je rezultiralo i boljom igrom u nastavku. Hrvatska je dobro igrala i protiv Italije, ali je opet primila gol u zadnjim sekundama. Mi u Hrvatskoj smo jako kritični, imamo velika očekivanja, ali tome su nas naučili rezultati reprezentacije", rekao je na kraju razgovora Klafurić.



Tagovi

Dean KlafurićDinamo ZagrebGNK DinamoBačka Topola

Ostale Vijesti