Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Kišom okupani remi: Publika u Osijeku je imala što gledati, nažalost nisu ugledali pobjedu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 11.10.21. | 22:12

Spektakl na kišom okupanom Gradskom vrtu pred 9926 ljudi

Kažu da nakon kiše dolazi sunce.

Ona u Osijeku danas nije prestajala padati. Utakmica puna uspona i padova donijela je Vatrenima samo bod protiv Slovačke. Završilo je 2:2. Mogli smo slaviti da je bilo više sreće, no fortuna je danas plesala i jednima i drugima. S druge strane, Rusija je pobijedila Sloveniju, i čini se da je "dan D" skupine H za odlazak na Mundijal zakazan za studeni i međusobni ogled s izravnim konkurentima Rusima...

Posljednji put Vatrene smo gledali u Gradskom vrtu prije dvije i pol godine u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Bili smo bolji takmac od Velšana, završilo je tada 2:1. Očekivali smo raspucanu Hrvatsku i danas, no ništa nije išlo po planu. Rezervirana Slovačka je, nakon vodstva 1:2 na poluvremenu, na kraju izvukla bod.

Krenulo je mirno. Hrvatska je držala posjed i prilično sramežljivo prilazila Rodakovim vratima. Aktivni smo bili isključivo po lijevoj strani gdje je operirao Borna Barišić u tandemu s Perišićem. Prve naznake problema stigle su u 10. minuti kada je naša obrana ostavila Hamšika samog u dobroj poziciji za udarac. Veteran slovačke reprezentacije i bivši igrač Napolija je bio neprecizan.

Hrvatska je pokušala odgovoriti preko Modrića koji je nakon jedne minijature s Ivanušecom probao pucati iskosa, ali na našu žalost, udarac nije uputio. Hrvatska je nastavila pasivno držati loptu u nogama, do pravih šansi nismo došli.

Zato je stigla kazna. Perišić je napravio prekršaj na desnoj strani, otprilike 20 meatara od gola. Odgovornost centaršuta je pala na kapetana Hamšika. Nažalost, naša obrana je loše reagirala, Schranz je iskoristio situaciju i iz velike blizine pogodio za 0:1. Pogodak pronađite OVDJE.

Hrvatska je ekspresno odgovorila četiri minute kasnije. Dobili smo korner, naš kapetan Luka Modrić je ubacio loptu u peterac, gdje su sada Slovaci bili ti koji su loše reagirali. Kramarić se najbolje snašao i iz velike blizine od Rodakaovog tijela ubacio loptu u mrežu. Gol pronađite OVDJE.

Gol nam je dao krila, a uz krila smo dobili i nešto konkretniju igru na terenu. Probali smo nekoliko puta pucati i izdaleka. Barišić i Broz su pokušali iznenaditi Rodaka, no Slovak je danas dobro odradio svoje zadaće. Do poluvremena se igralo uglavnom na slovačkoj polovici, no samo je jedna kontra bila dovoljna da Slovačka opet povede. Iz jedne dobre lopte u for, cijela obrana se raspala na komadiće, Hanko je primio loptu s kojom je mogao raditi što je htio. Iskoristio je šansu i svladao nereaspoloženog Livakovića. Gol pronađite OVDJE.

S tim rezultatom se otišlo na odmor. Dalić je morao hitno mijenjati. Izašao je Ivanušec, ušao Vlašić. Bez obzira na svježu krv na terenu, Slovaci su do 50.minute mogli imati 3:1. Hrvatska se nije dobro snalazila u slovačkom pritisku koji je stvarao velike probleme našoj obrani. Hrvatska je odgovorila istom mjerom, no pravih prilika nismo uspjeli doći na otvaranju. Niti jedna lopta nije bila u potpunosti precizna. Nervoza se uvukla u naše redove i kako su minute odmicale, nastavila je rasti.

U obrani je Vida bio naš najlošiji pojedinac, pa je samim time u probleme ušao i mladi Stanišić. Više puta smo do 60. minute izvisili, prava sreća da je lopta Haraslinu pobjegla previše u kut nakon jednog previda naše obrane. Hrvatska je pokušavala preko Kramarića, no on je danas pokazao kako je van golgeterske forme. Svi udarci su odlazili daleko preko gola.

Tek smo pola sata prije kraja utakmice krenuli ozbiljnije prema naprijed. Preuzeli smo posjed, prenijeli igru na slovačku polovicu, no od završnice ni traga ni glasa. Kad već nije išlo iz igre, ušlo je iz prekida. Kucka je napravio veliku pogrešku i srušio Modrića jedva 17 metara od gola. Veliku šansu je iskoristio Luka Modrić koji je na nevjerojatan način uspio zavući loptu u lijevi kut čime je utakmica opet ušla u egal, sada je 2:2. Gol pronađite OVDJE.

Kako to obično biva kad se utakmica "otvori", idućih nekoliko minuta je proteklo u totalnoj euforiji. Mogli smo odmah zabiti treći pogodak da je bilo malo sreće. Vlašić je primio jednu dobru loptu nakon pogreške slovačke obrane, poslao ju u peterac a jedan od stopera, u želji da otkloni opasnost, loptu šalje u vlastitu stativu.

Pet minuta kraja, kratka euforija u Gradskom vrtu. Imali smo 3:2 nakon velike gužve i pravovremenog ulaska Vlašića, no VAR je nakon pola minute poništio pogodak. Nismo imali sreće. Spornu situaciju pogledajte sami.

Do kraja utakmice, promjene nije bilo. Ostalo je 2:2. Vatreni mogu žaliti, bili su jako blizu, pogotovo kod tog posljednjeg, moguće odlučujućeg pogotka.

Ništa, čekamo Maltu i Rusiju. I dalje je sve u našim rukama. Imamo dva boda zaostatka, no ako pobijedimo Ruse i ne prospemo bodove protiv Malte, karta za Mundijal je u džepu.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaSlovačkakvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine

Ostale Vijesti