Tony O'Brien/Reuters
Tony O'Brien/Reuters

Kinezi u znak podrške Rusiji ne prenose Premierligu ovog vikenda

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 04.03.22. | 17:08

Nije poznato hoće li ova zabrana trajati i nakon ovog vikenda, no ovo je jasna poruka kineskih vlasti

Kineske vlasti odlučile su se intervenirati u sport, kada je u pitanju ruska invazija na Ukrajinu. Naime, kineski nositelji tv prava za Premierligu ovog vikenda neće prenositi utakmice prvog razreda engleskog nogometa zbog toga što je vodstvo lige otvoreno pružilo potporu Ukrajini, piše BBC.

Osim toga, Kineze je navodno naljutio odlazak Roman Abramoviča iz Chelseaja jer je imao poveznice s Vladimirom Putinom pa su se i zbog toga odlučili na neprikazivanje engleskog nogometa u svojoj zemlji. Nije, međutim, poznato hoće li ova zabrana trajati i nakon ovog vikenda, no ovo je jasna poruka Kineza.

Kina je blizak politički saveznik Rusije, dok su iz Premierlige poručili kako „strogo osuđuju postupke Rusije” kako bi se solidarizirali s ukrajinskim narodom.

„Mi se zalažemo za mir i naše su misli sa svima onima na koje je ova situacija utjecala”, priopćili su iz engleske lige. I to je, kako pišu engleski mediji, presudilo da se Kinezi odluče na ovakav potez.

A podršku će dati i kapetani momčadi koje će nositi posebne kapetanske trake u bojama ukrajinske zastave, dok će se na stadionskim semaforima diljem engleske stajati „Football Stands Together”.

I navijače se potiče da minutom šutnje prije svake premierligaške utakmice pokažu solidarnost s Ukrajinom. Čelništvo Premierlige se još nije oglasilo oko cijele situacije.



Tagovi

Premier ligaengleskaRoman AbramovičChelsea

Ostale Vijesti