Katalonac na Poljudu: Došao sam u najbolji klub u Hrvatskoj

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.12.16. | 12:00

Na Poljudu je danas predstavljen novi trener, Katalonac Joan Carrillo.

Joan Carrillo novi je trener Hajduka i predstavljen je na Poljudu. 48-godišnji Katalonac je s 'Bilima' potpisao ugovor do kraja sezone, uz opciju još jedne sezone, a na svom službenom predstavljanju je rekao kako je ponosan što je došao u najbolji klub u Hrvatskoj.

Ovo je velika stvar za moju karijeru. Znam koji su ciljevi Hajduka, a znam i koliko je Torcida važna. Prije svega se moram posvetiti igračima i momčadi“, kazao je Carrillo, koji će debi na klupi splitske momčadi imati već u subotu u Vinkovcima protiv Cibalije.

Hajduk ima novog trenera!

Momčad je 'snimio', budući da je još u ljeto razgovarao sa sportskim direktorom Hajduka i bio jedan od opcija, pa ističe kako je već tada počeo pratiti Hajduk i domaću ligu.

Znam da ova momčad ima kvalitetu“.

A poznaje i igrače.

Znam sve igrače. Pogledao sam barem 40 utakmica Hajduka i sviđa mi se momčad“.

Carrillo sa sobom dovodi dvojicu pomoćnika, a već zna što treba popraviti.

Igrači najprije moraju shvatiti moje ideje. Imamo kvalitetnu i talentiranu momčad, a ja volim raditi s mladim igračima. Tako mi je bilo i u Espanyolu. Trebat će nam podrška i vremena da ispunim zacrtane ciljeve“.

Predsjednik Hajduka Ivan Kos je na konferenciji za medije istaknuo kako kreću u nove pobjede.

Okrećemo danas novu stranicu i nakon stresnog tjedna krećemo u nove pobjede s novim trenerom“.

Sportski direktor Mario Branco je istaknuo kako nisu planirali promjenu na trenerskoj klupi prije zimske stanke. Ipak, serija loših rezultata i ispadanje iz Kupa su presudili Marijanu Pušniku.

Odlučili smo da je vrijeme za raniju promjenu trenera. Joan je bio prva opcija i čim smo ga kontaktirali je odmah pristao da preuzme momčad, bez mnogo pitanja. Mogao je tražiti da dođe od siječnja, ali je želio da to bude odmah. Bio je vrlo hrabar. Poznaje momčad i ligu. Željeli smo ga dovesti i na ljeto jer odgovara profilu trenera kojeg tražimo, koji je radio s mladim igračima“, pojasnio je Branco, dodavši kako je Carrillo rekao kako je ovdje došao pobjeđivati i njegov pobjednički stav ga je oduševio.

Neće impresionirati na konferencijama za medije, niti svojim engleskim jezikom, ali bude igrom momčadi“.

S Carrillom se dakle još ljetos razgovaralo, ali je odluka ipak pala na Pušnika.

Razgovarali smo tada, ali bile su drugačije okolnosti i ne žalim zbog dovođenja Pušnika“, rekao je Branco.

S Poljuda su poručili i kako je budžet za stručni stožer jednak kakav je bio i do sada, a što se zimskog prijelaznog roka tiče, prvo će se pogledati čega ima u vlastitim redovima, B momčadi i Hajdukovoj školi.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

mario brancoIvan KosJoan Carrillo

Ostale Vijesti