DPA/PIXSELL
DPA/PIXSELL

Kapetan Rijeke iz kultne utakmice u Stuttgartu vratio se u Hrvatsku nakon devet sezona

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.09.23. | 11:40

Posljednja tri angažmana imao je u Rumunjskoj.

Iako je prijelazni rok završio prije nekoliko tjedana, hrvatski klubovi i dalje mogu dovoditi igrače koji su bez angažmana, a jedan takav transfer zabilježili smo danas.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

I to ne bilo tko, već dobro nam poznato ime s domaćih terena. Iskusni stoper Luka Marić nakon devet sezona u inozemstvu vratio se na hrvatske travnjake te će u nastavku sezone nositi dres Opatije, koja se natječe u Drugoj nogometnoj ligi, odnosno trećem razredu hrvatskog klupskog nogometa.

36-godišnji Marić rođen je u Puli, a najpoznatiji je po dvije sezone odigrane u dresu Rijeke. Bilo je to u doba kada je riječki klub domaće utakmice igrao na Kantridi, a Marić je tamo stigao nakon dvije sezone u Pomorcu te jedne u Istri 1961. Preciznije, Marić je za rijeku igrao od ljeta 2012. do ljeta 2014. godine, a bio je kapetan u legendarnim dvobojima protiv Stuttgarta.

Za Riječane su u tim utakmicama igrali Anas Sharbini, Ivan Tomečak, Marko Lešković, Nikola Pokrivač, Leon Benko, Ivan Vargić i druga poznata imena, no kapetansku traku oko ruke je u tim dvobojima stavio stasiti Luka Marić. Za Rijeku je ukupno odigrao 52 utakmice, a nakon Kantride je igrao u nekoliko stranih liga.

U Poljskoj su njegove destinacije bile Zawisza i Arka Gdynia, jednu sezonu proveo je u iranskom velikanu Persepolisu, dok je u Rumunjskoj igrao za čak četiri kluba. Za Dinamo Bukurešt igrao je dvije sezone, dok je posljednje tri proveo igrajući za Arges, Brasov i Concordiju, u svakom po jednu sezonu. Sportcom doznaje da za Opatiju, koja danas igra prvenstveni dvoboj protiv Trnja, Marić još uvijek nema pravo nastupa, a vrijedi istaknuti kako će mu suigrači u novom klubu biti bivši igrači Rijeke vratar Andrej Prskalo i krilni igrač Goodness Ajayi. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

 


Tagovi

Luka MarićNK OpatijaOpatijaHNK RijekaRijekaDruga nogometna ligaHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti