Kane utrpao hat-trick i osigurao Euro, Ronaldo uzvratio istom mjerom

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.11.19. | 22:36

Česi preokretom protiv izravnog konkurenta do plasmana na Euro.

Večeras smo gledali osam utakmica kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo. Nakon što su Turci utakmicom bez golova protiv Islanda osigurali plasman sebi i Francuzima, večeras su to napravile još dvije selekcije.

Engleska je goropadnom partijom sa sjajnim Harryem Kaneom u glavnoj ulozi pobijedila Crnu Goru s monstruoznih 7-0. Napadač Tottenhama zabio je hat-trick (19', 24', 37'), dok je 'tris asistencija' upisao Ben Chilwell, inače igrač Leicestera.

U strijelce su se još upisali i Alex Oxlade-Chamberlain (11'), Marcus Rashford (30') i Tammy Abraham (84'), dok je autogol postigao nekadašnji igrač šampionske Rijeke, Aleksandar Šofranac (66'-AG).

Englezi su tako i službeno osigurali plasman na europsku smotru, a engleski novinari zabilježili su zanimljiv detalj kada je u igru ulazio Joe Gomez. Navijači Gordog Albiona su mu zviždali, dok je Raheem Sterling u znak podrške suigraču s kojim se prije dva dana posvađao, aplaudirao.

 

 

 

 

U istoj skupini, Češka je pobijedila Kosovo preokretom 2-1. Golove za pobjedničku momčad koja je ovom pobjedom osigurala plasman na Euro zabili su Kral (71') i Celustka (79'), dok je za Kosovare gol nade zabio Nuhiu (50').

Gotovo jednako efikasnu večer kao i Englezi imala je selekcija aktualnog prvaka Europe, Portugal. Oni su na krilima Cristiana Ronalda koji je također postigao hat-trick (7'-11m, 22', 65') pobijedili Litvu sa visokih 6-0. U strijelce su se još upisali i Pizzi (52'), Bernardo Silva (63') i Paciencia (56').

Portugalci još nisu osigurali prolaz jer uoči posljednjeg kola imaju tek bod više od Srbije koja je s 3-2 teže od očekivanog pobijedila Luksemburg, teže od očekivanog. Glavno ime utakmice bio je Aleksandar Mitrović sa dva gola (11', 43'), dok je jedan – onaj za pobjedu – postigao Nemanja Radonjić (70').

U ostalim utakmicama, Francuzi su – koji su već ranije osigurali prolaz – porazili Moldaviju nakon što su gubili 1-0. Za pobjedu su zabili Raphael Varane i Olivier Giroud. U istoj skupini, Albanija je remizirala s Andorom 2-2.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Portugalska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za EuroOlivier GiroudRaphael VaranePortugalEngleska nogometna reprezentacijaBernardo SilvaJuan PizziMarcus RashfordTammy AbrahamCristiano RonaldoBen ChilwellHarry Kane

Ostale Vijesti