REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith

Kalkulacije: Hrvatska još nije ispala s Eura, ali šanse za prolaz su nam minimalne

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 24.06.24. | 23:14

Moraju nam se poklopiti četiri utakmice.

Hrvatska je ostala na milimetar do prolaska u osminu finala Eura i utakmice protiv Švicarske. Pitanje je je li utakmica protiv Italije trebala biti produžena osam minuta, no, sada ishod utakmice više ne možemo promijeniti. Hrvatska je ostala na korak do osmine finala, a trenutno je na korak do ispadanja.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska još ima teoretske šanse za prolaz, no,čak četiri od osam preostalih utakmica grupne faze moraju nam se poklopiti kako bi uspjeli proći dalje.

Prije svega, u utakmici u ponedjeljak Danska mora pobijediti Srbiju, a potom Engleska mora pobijediti Sloveniju s tri ili više razlike. Hrvatska trenutno ima gol-razliku 3-6, a Slovenija 2-2. Dakle 3-0 i 4-1 pobjede Engleske idu nam u prilog, ali 5-2 pobjeda Engleske ne.

No, kada bi Englezi uspjeli pobijediti Sloveniju s tri razlike, Vatreni će morati ostati u Neurrupinu još barem jedan dan, kako bi pričekali rasplet skupine F. Tamo nam, naime, treba pobjeda Turske nad Češkom (s time da je Česima dovoljan i bod za prolaz ako Gruzija ne pobijedi Portugal) te pobjeda Portugala nad Gruzijom. Dakle, u četiri utakmice trebaju nam četiri pobjede favorita, s time da Englezi Sloveniju trebaju pobijediti s tri razlike.

Kada rezimiramo cijelo prvenstvo, primljene golove duboko u sudačkoj nadoknadi (uključujući i gol Mađara Škotskoj), čini se da nam ovo prvenstvo jednostavno nije bilo suđeno.

No, ako nam ništa nije do sada išlo u korist, tko zna, možda nam ove četiri utakmice budu... (N.R.)



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaTalijanska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2024

Ostale Vijesti