Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Kalinić grubo pogriješio, ali je na kraju Sigur Bijelima pobjedu 'riješio'

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 26.10.24. | 17:52

Hajduk je pobijedio 2-1 protiv Lokomotive, prije pogotka odluke strijelci su još bili Livaja i Čop

Hajduk je obavio svoje, svladao Lokomotivu 2-1 na Poljudu, pobjednički pogodak stigao je taman nakon što je Torcida proslavila 74. rođendan. Nimalo nije bilo lako Bijelima, jer unatač sjajnom startu, sve je poremetio kiks kapetana na vratima, pa su gosti imali dugo 'nulu'... No, Hajduk je odmaglio konkurenciji pa makar i prevremeno na sedam bodova, čeka obvezu u Kupu kod Mladosti iz Ždralova u srijedu, a onda ide Varaždinu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uz dužni pijetet, sjećanje na preminule članove u protekloj godini, u uvertiri utakmice, pa potom koreografiju Torcide za 74. rođendan koji je u ponedjeljak, počeo je splitski nogometni događaj po prekrasnom vremenu na obnovljenom travnjaku Poljuda.

Prema najavama Germanijaka trener Gennaro Gattuso dao je povjerenje kapetanu Lovri Kaliniću na vratima, dok je Abdoulie Sanyang Bamba startao na desnom krilu.

Nije se dugo čekalo na prvu priliku, nakon ubačaja Ivana Rakitića lopta je došla do Marka Livaje koji je pucao u prvi kut, ali je Zvonimir Šubarić odbio u korner. Popravni iz Rakitićeva kornera je bio zato uspješan, pogodio je idealnim ubačajem glavu Livaje koji je s pet metara trznuo i zabio za – 1-0. Bio je to njegov osmi pogodak ove sezone... Sjajan start Hajduka, odlično otvaranje utakmice za samopouzdanje i mir.

Mogao je Hajduk i do drugog gola ubrzo, ponovno je Livaja bio u prigodi nakon što mu je dodao Anthony Kalik, ali je njegov šut otišao pokraj vratnice. Bunili su se domaćini da je loptu dotaknuo Denis Kolinger prilikom bloka, ali novog kornera nije bilo, presudio je Mateo Erceg iz Pristega pokraj Benkovca.

Nakon prodora u 24. minuti Livaja je dodavanjem uzvratio Kaliku, ali je australski Hrvat u letu malo kasnio, nije uspio loptu zahvatiti glavom, inače bi to bio sjajan pogodak rastrčanog vezista Bijelih.

A onda je uslijedio izjednačenje, šok za Hajduk nakon pogreške kapetana Kalinića kojemu je loptu vratio Filip Uremović. Išao je vratar Splićana iz svog peterca ispucati, ali je lukavi Duje Čop kaznio njegovu usporenu reakciju, bila je to blokada nogom, a lopta se od Kalinića odbila u mrežu. Noćna mora za čuvara mreže Majstora s mora koji nije u ritmu utakmica, ali mu je Gattuso dao prigodu kako bi bio spreman za Kup u srijedu kod Mladosti iz Ždralova. Strijelac Čop, koji je ponikao u Hajduku, nije slavio gol svom bivšem klubu.

Stipe Biuk je je propustio kolosalnu priliku u 40. minuti, opet je odlično dodao Rakitić, a krilni napadač Bijelih oslobodio se Frana Karačića, ali je sa nekih 12 metara pucao tik uz vratnicu.

Mogao je Hajduk na predah otići uz vodstvo, ali je Šubarić još jednom obranio Livaji. Opustio se skroz Kalik, eto ga od 'vodonoše' do glavnog fantazista, pa je u tom stilu pucao sa 18 metara, no lopta je otišla malo iznad mjesta gdje se spajaju greda i vratnica.

U drugom dijelu Gattuso je na teren poslao Niku Sigura koji je ušao umjesto Bambe čijim nastupom trener Splićana očigledno nije bio zadovoljan pa je kanadski reprezentativac otišao na mjesto desnog krila.

Gosti su imali prvi pokušaj u drugom poluvremenu, Luka Vrbančić pucao je sa 20 metara, a Kalinić odbio loptu.

U 54. minuti Šubarić je spasio Lokomotivu, izvadio ispod grede loptu koju je uputio Livaja, prethodno odigravši petom za Rakitića koji je ga je lansirao u veliku prigodu.

Zvonimir Šarlija koji je dobio priliku nakon ozljede Dominika Prpića za uhvatiti kontinuietet, u 60. minuti je dobio žuti karton, a kako mu je to treći akumulirani, neće ga biti u Varaždinu idućeg vikenda.

Nakon sat vremena igre Gattuso je igru uabacio svježe snage što je rezultiralo velikom prigodom Sigura, no siguran je bio Šubarić, obranio mu zicer.

Simbolično su navijači Hajduka u 74. minuti za isto toliko godina Torcide napravili dimnu koreografiju, a ispalo je da su dali poticaja svojim ljubimcima, jer uskoro su Bijeli došli u vodstvo.

S lijeve strane je ubacio Dario Melnjak, našao Sigura koji je polegao Marina Leovca i zabio za konačnih – 2-1.

HAJDUK – LOKOMOTIVA 2-1 (1-1)

Split. Stadion Poljud. Gledatelja: 22784. Sudac: Mateo Erceg (Pristeg). Pomoćnici: Dinko Knez (Osijek) i Deni Grofelnik (Valpovo). Četvrti sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR: Dario Bel (Osijek). AVAR: Dario Kulušić (Šibenik).

Strijelci: 1-0 Livaja (7., Rakitić), 1-1 Čop (27.), 2-1 Sigur (75., Melnjak).

Hajduk (4-2-3-1): Kalinić – Hrgović, Uremović, Šarlija, Diallo (od 73. Melnjak) – Krovinović (od 61. Pukštas), Rakitić – Bamba (od 46. Sigur), Kalik (od 61. Trajkovski), Biuk (od 61. Dajaku)– Livaja. Trener: Gennaro Gattuso.

Lokomotiva (4-2-3-1): Šubarić – Mody, Karačić, Kolinger, Leovac – Fetai (od 66. Bošković), Smakaj (od 65. Mudražija) – Vranjković (od 78. Vuković), Vrbančić, Goričan – Čop. Trener: Silvijo Čabraja.

Žuti kartoni: Šarlija, Kalinić (Hajduk), Fetai, Kolinger (Lokomotiva).

Crveni kartoni: -. 



Tagovi

HajdukNK LokomotivaLovre KalinićZvonimir ŠubarićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti