foto: Goran Stanzl/Pixsell
foto: Goran Stanzl/Pixsell

Kako su igrali: Livaković najbolji, Majer odmah do

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 22.10.20. | 23:04

Vjerujemo kako su skauti velikog Milana imali što vidjeti kad je loptu u ruke imao Majer, no zvijezda utakmice je prvi reprezentativni par rukavica.

Specijalizirana stranica za nogometnu statistiku WhoScored.com dala je svoje ocjene izvedbi igrača na prvoj Dinamovoj utakmici protiv nizozemskog Feyenoorda, kluba koji u svojim vitrinama ima naslov prvaka Europe.

Logično, najbolji pojedinac utakmice bio je Dominik Livaković koji je u osmoj minuti obranio kazneni udarac Berguisu, a i ostale izazove Dinamov je čuvar mreže riješio besprijekorno. Iako, mora se priznati, osim tog jedanaesterca, nije bilo prijetnji koje bi strpali u kategoriju onih najopasnijih.

Sa 7.1 ocijenjeni su veznjaci Lovro Majer i kapetan Arijan Ademi. Majer je bio aktivan, dodavao, razigravao, a svaki njegov ubačaj iz slobodnog udarca prouzročio bi blagu paniku u obrambenim redovima protivnika.

Ademi je bio skoro besprijekoran u duelu, a krajem utakmice je majstorski priredio ‘’zicer’’ Ivanušecu. Najmanju ocjenu dobiop je Kastrati (6.1), koji je izišao u 54. minuti. Ivanušec, koji ga je zamijenio, zaeradio je solidnih 6.8.

Kod gostiju, također nimalo neočekiovano, najbolje je ocijenjen vratar. Justin Bijlow dobio je 7.9, a nije čudno da su čuvari mreža najbolje prošli kod stručnjaka u utakmici koja okonča bez golova. Kapetan Berghuis je drugi najlošije ocijenjeni (5.8) s obzirom da je promašio jedanaesterac, no još lošiji (5.4) bio je Argentinac Senesi koji je u 72. minuti dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.



Tagovi

Who ScoredDinamo ZagrebFeyenoordEuropska liga

Ostale Vijesti