Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Kako Sergej kaže: Rijeka dovodi pojačanje u posljednjoj liniji, Profi dolazi dobro znano lice?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.06.23. | 11:02

Posljednjih nešto manje od godinu dana je član četverostrukog prvaka Škotske.

Sergej Jakirović osoba je kakvu mediji obožavaju. Uvijek će se rado odazvati kad ga se negdje pozove, čovjek je bez dlake na jeziku koji kaže što misli, a nije mu strano ni odgovarati na ona 'škakljivija pitanja ' koja najčešće najviše zanimaju navijače kluba kojeg u tom trenutku vodi. Nedavno je, u emisiji Sport nedjeljom urednika i voditelja Ante Breke, izjavio kako je za očekivati da će Rujevicu uskoro napustiti Frigan, Labrović i Selahi, a iako je to sve što je rekao 'javna tajna', jasno je kako njegove riječi imaju posebnu težinu te je sada potpuno jasno kako su odlasci spomenute trojke neminovni. No, tu ne bi trebao biti kraj odlascima. Vukčević je zimus bio nadomak Španjolske, Ampem Kine, ali su obojica ipak završili sezonu do kraja na Rujevici. Što se u konačnici pokazalo dobrom odlukom…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kako je Germanijak prvi najavio, Rijeka je kao prvo pojačanje za sljedeću sezonu dovela Dejana Petroviča, a uskoro se očekuje i bijeli dim po pitanju Franje Ivanovića. Doduše, malo čudi što se cijeli posao tako oduljio budući da smo iz neslužbenih izvora bliskih klubu još prije nekoliko tjedana dobili potvrdu kako je posao zgotovljen…

Jakirović je po dolasku u Rijeku rekao kako ga ne zanima ničiji CV i tko je gdje igrao čime je htio poručiti kako će igrati samo oni najbolji, najspremniji i oni za koje on procijeni da Rijeci mogu dati dodatnu vrijednost. Povukao je iz Zrinjskog Jankovića, dogovorio Marina, uvjerio Dilavera da raskine s Dinamom i ode put Rujevice, a prema najnovijim informacijama izgleda kako bi uskoro još jedan igrač s kojim je svojevremeno jako dobro surađivao mogao doći na Kvarner.

Naime, riječ je o Marijanu Čabraji, Istrijanu koji se jako dobro poznaje s Jakirovićem iz dana dok je nosio dres Gorice. Čabraja je potom otišao u Dinamo, odradio je posudbe u Ferencvarosu i Olimpiji, a od ljeta prošle godine brani boje Hibsa. U prvoj sezoni na Otoku skupio je 26 nastupa u svim natjecanjima, s tim da mu se minutaža smanjila u drugom dijelu sezone podosta smanjila.

Budući da je po dolasku u Hibernian potpisao trogodišnji ugovor tek treba vidjeti bi li Čabraja raskinuo suradnju sa svojim sadašnjim poslodavcem pa na Rujevicu preselio kao slobodan igrač ili bi se pak dogovorila posudba s mogućnošću otkupa.

Potpis Čabraje jasno sugerira odlazak Vukčevića ili Gode, a budući da je povremeni crnogorski reprezentativac još zimus bio jednom nogom na izlaznim vratima, jasno je kako je njegov odlazak puno realniji ishod. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Marijan ČabrajaHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti