Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kako je Lovrić utišao Hajdukovce na Malešnici (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 20.03.22. | 19:04

Osijek je autoritativnom predstavom u drugom poluvremenu riješio gostovanje na Šubićevcu te sada ima dva tjedna mira da se pripremi za derbi s Hajdukom

Kada gledate Osijek u društvu dva navijača Hajduka, čovjek se zapita kako to da je Osijek uopće u vrhu HNL-a, a ne da je ispred Hajduka. Naime, takav smo dojam stekli gledajući utakmicu u društvu Marijana i Mije, zakletih navijača Hajduka s kojima smo imali zadovoljstvo pratiti utakmicu Šibenika i Osijeka putem TV ekrana na zagrebačkoj Malešnici, točnije u kafiću “2M”. Dakle, Osijek je prema njima tek slučajni kandidat za naslov. Unatoč tome što je u ovoj sezoni klub iz grada na Dravi uzeo pet bodova od mogućih devet u sudaru s Hajdukom, još uvijek ga se gleda s visoka.

“Ma nikada neće biti prvaci. Kakav Bjelica”, otelo se Marijanu dok mu je kum Mijo klimajući glavom davao za pravo.

Bilo je to pred početak utakmice na Šubićevcu koja je krenula dosta oštro. Domaći su tražili izlaz iz crne serije, Osijek je došao po nastavak šampionskih snova. Malo nervoze koje je Strukan autoritativno doveo u red. Prvi je zaprijetio Marin iz daljine, uzvratio je Lovrić iz slobodnog udaraca.

Potom je krenula dominacija Osijeka koja je imala tek jedan problem - raspoloženog vratara Rogića koji se prometnuo u prvo ime. Obranio je udarac Miereza glavom, potom je Kleinheisler pucao iznad gola da bi s druge strane odgovorio Marin, najraspoloženiji igrač domaćina.

Lovre Rogić izašao je kao pobjednik iz okršaja s Nejašmićem, kao i nakon pokušaja Leovca. Vratnica je spriječila pokušaj Kleinheislera, dok je Lovrić još jednom sjajno reagirao nakon udarca Lovrića s kojim je završen prvi dio ogleda na Šubićevcu.

U to vrijeme, Mijo je tražio kovanice od gazde Pajde da napuni jukebox. Na naš protest da ipak gledamo utakmicu, odgovorio je lakonski:

“Što ćeš gledati, ionako Osijek ne može zabiti do sutra”

Našeg dragog Miju demantirao je Kristijan Lovrić prvijencem za Osijek u 54. minuti. Znao je Bjelica zašto zaziva Nejašmića od početka nastavka HNL-a. Naime, veznjak je izbacio Leovca u priliku koji ubacuje u kazneni prostor gdje Lovrić svojim prvim golom za Osijek dovodi goste u vodstvo.

Hajdukovci u “2M” su naglo utihnuli. Utihnula je i pjesma koju su puštali s jukeboxa, a da je vrag odnio šalu za društvo koje je dosta veselo dočekalo početak utakmice, pokazao je autogol Antonia Marina kojim je Osijek lagano zakapario tri boda pred prvenstvenu pauzu koja će Bjelici doći kao budali šamar da malo popegla ono što je doveo tijekom zimskog prijelaznog roka te s punim plućima krenu prema zadnjoj fazi HNL-a.

Do kraja dvoboja zabio je i Topčagić kojem je poništen gol za 4-0 zbog zaleđa.

“Eto vam vaše bile tice - Deje Računice”, uživao je gazda Pajdo lagano bockajući dvojac Hajdukovca koji je u tom trenutku potonuo do kraja. I zavrnuo je Pajdo rundu za cijelu birtiju. Nije Pajdo navijač Osijeka, ali kao Dinamovac uživa gledati muku Hajdukovaca.

“Uz tugu se rakija bolje prodaje”, nasmijao se gazda šeretski dok je dvojac brzo pobjegao iz kafića razočaran još jednim vikendom u kojem Hajduk gleda u leđa Osijeku. Baš kao što su vjerojatno razočarani i navijači Šibenika koji je i ovog puta statirao u HNL-u gledajući autoritativnu predstavu Osijeka, dostojnu šampionskih ambicija koje se sanjaju u gradu na Dravi.

U sljedećem kolu Šibenik je ponovno domaćin, ovaj put Gorici, 2. travnja u 17 sati, a derbi kola igra se u nedjelju 3. travnja u 19.30 u Gradskom vrtu gdje Osijek dočekuje Hajduk.

Šibenik - Osijek 0-3

Stadion: Šubićevac

Sudac: Duje Strukan (Split) VAR: Marin Vidulin (Kanfanar)

Strijelci: 0-1 Lovrić (54., Leovac), 0-2 Marin (70.-ag, Grgić), 0-3 Topčagić (78., Škorić)

Žuti kartoni: Mina, Asanović (Šibenik); Leovac (Osijek)

ŠIBENIK (5-3-2): Rogić - Sahiti (46' Skorup), Asanović, Bilić, Kvesić, Mina - Ćurić, Rak (60' Rak), Šimunović - Grezda, Marin

OSIJEK (4-2-3-1): Ivušić - Grgić, Škorić, Cheberko, Leovac - Nejašmić (79' Jugović), Žaper - Kleinheisler (67' Fiolić), Caktaš (79' Bohar), Lovrić (86' Fućak) - Mierez (67' Topčagić)

1.HNL, 28. kolo

Petak, 18. ožujka

Hrvatski dragovoljac – Istra 1961 0:0

Subota 19. ožujka

Gorica – Rijeka 1:0

Hajduk – Lokomotiva 4:0

Nedjelja, 20. ožujka

Slaven Belupo – Dinamo 0:1

Šibenik – Osijek 0:3



Tagovi

OsijekNK ŠibenikKristijan LovrićMihret TopčagićNenad BjelicaDean Računica

Ostale Vijesti