Kakav Cech, kakav Courtois! Burnley i Newcastle imaju, uz de Geu, najbolje vratare Premier lige!

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 13.02.18. | 19:37

Zanimljivi podaci o uspješnosti vratarskih obrana.

Obrane se, generalno, mogu valorizirati po dva ključna kriterija. Prvi je, naravno, postotak obranjenih šuteva od ukupnog broja, dok je drugi količina obrana od šuteva iz opasnih pozicija, budući da nije jednako obraniti bezopasni udarac van šesnaesterca kao i udarac sa pola metra.

Kada obje kategorije stavimo u kontekst, nije teško vidjeti koji su najbolji vratari u Premier ligi (s posebnom napomenom da ovaj model izuzima vratarovu vještinu u pas igri i igri s loptom u nogama, što objašnjava slab renking Edersona Moraesa).

 

Na samom vrhu je David de Gea iz Manchester Uniteda, koji je trenutno jedan od najboljih čisto obrambenih vratara svijeta, ali u stopu ga prate Burnleyjev Nick Pope i Newcastleov Karl Darlow – oba Britanca imaju sjajan postotak obrana, a obrane su im uglavnom iz vrlo teških pozicija.

Po istom kriteriju, zanimljivo, Joe Hart i Simon Mignolet su daleko najslabiji vratari, što vjerojatno objašnjava zašto su obojica izgubila svoje mjesto u prvoj postavi West Hama i Liverpoola.

(FOTO: Action Images)                           

 


Tagovi

Karl DarlowNick PowellDavid De Gea

Ostale Vijesti