Kakav božićni poklon! Roma osigurala najveće moguće pojačanje!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.12.16. | 10:17

Za rimski klub ovo bi moglo predstavljati otvaranje nekih novih stranica. Puno profita, ali i sportskog rezultata...

Vezane pobjede u derbijima protiv Lazija i Milana dovele su navijače Rome na prag euforije uoči velikog subotnjeg okršaja s Juventusom, a sada Gazzetta donosi vijest koja će im dodatno navući osmijeh na lice.

Ugledni talijanski sportski list objavio je kako je Roma dogovorila veliko pojačanje za iduće ljeto. Nije to niti jedan nogometaš, nego Ramon Rodriguez Verdejo, poznatiji kao Monchi! Dugogodišnji sportski direktor Seville i ranije se spominjao kao Romina želja, ali činilo se da Vučica nema izgleda pored nekih (financijski) jačih interesenata.

No, očito je važnu ulogu (od)igrala Monchijeva simpatija prema Vječnom gradu...

„Živio sam šest mjeseci u Londonu i grad mi se baš dopao, ali dvije zemlje koje me najviše privlače su Francuska i Italija. Sviđaju mi se povijest i kultura, Pariz i Rim su gradovi koje sam posjetio više puta, a volio bih tamo i živjeti“, kazao je ranije Monchi za španjolske medije.

Gazzetta tvrdi kako su Roma i 48-godišnji „čarobnjak za transfere“ postigli dogovor u Londonu, te će on na ljeto preuzeti ulogu sportskog direktora, upražnjenu odlaskom Waltera Sabatinija.

Monchi je još prije obznanio da će po završetku sezone napustiti Sevillu, gdje je radio proteklih 16 godina. U tom periodu isprofilirao se kao ponajbolji SD u svijetu nogometa, poznat po dovođenju manje znanih i jeftinih igrača, pa kasnije prodaji istih za ogromne novce. I što je najvažnije, pritom nimalo nije patio rezultat, jer je Sevilla u eri Monchija osvojila pet Europskih liga, dva Kupa kralja, te po jedan europski i španjolski Superkup.

Nema sumnje, Roma je povukla vrhunski potez. Svojim navijačima darovala je sjajan božićni poklon, a svi će s nestrpljenjem čekati iduće ljeto, koje bi Monchijevim dolaskom za rimski klub moglo predstavljati otvaranje nekih novih stranica. Puno profita, ali i sportskog rezultata...

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

RomaRamon Rodriguez MonchiMonchi

Ostale Vijesti