Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Kadrovska križaljka na sjeveru: Fran Brodić potpisao za novog prvoligaša

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 13.06.22. | 14:45

Nakon posudbe potpisao je dvogodišnji ugovor

Ulaskom, točnije povratkom, u 1. HNL Varaždin je krenuo osiguravati ostanke onih najzalužnijih za taj pothvat. Već ranije se doznalo da dvojac iz Hajduka, Tonio Teklić i Michele Šego, raskida ugovore i ostaje u Varaždinu, a u slučaju eventualnog transfera Splićanima će pripasti određeni postotak.

No, nisu samo njih dvojica kostur momčadi koju će Mario Kovačević povesti u novu sezonu. Tu je i Fran Brodić koji je u potrazi za minutažom došao iz Gorice u Varaždin na posudbu. Danas je i ta suradnja okrunjena transferom i novim ugovorom. Potpisali su Varaždinci i Brodić ugovor na dvije godine.

Prošlu polusezonu u dresu Varaždina nastupao je Brodić 14 puta te zabio pet golova i tri puta asistirao. Gorica ga je prošlog ljeta dovela kao ponajboljeg igrača 2. HNL kad je u 24 nastupa za Kustošiju zabio 14 golova i četiri puta asistirao.

U Turopolju nije dobio puno prilika, tek deset nastupa u svim natjecanjima za koje je uspio zabiti jednom i asistirati.

Brodić je prve nogometne korake napravio u Dinamu gdje je slovio za velikog talenta, ali nije stigao do prve momčadi jer je pala odluka da se okuša u inozemstvu. Tako je otišao u belgijski Club Brugge pa je mijenjao sredine od Royal Antwerpa, preko Roeselarea, Catanije, Reggio Audace te Kustošije u kojoj je podsjetio za što ga se smatralo velikim talentom.


Tagovi

Fran BrodićNK Varaždin

Ostale Vijesti