Kad nisu ozljede, onda je bizarnost: Arsenal ga platio 15.000.000 eura, a evo zašto još nije zaigrao...

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 14.02.15. | 15:07

Arsene Wenger otkrio je zašto skupo plaćeno zimsko pojačanje još nije debitiralo u službenim utakmicama.

Gabriel Paulista stigao je ovoga siječnja u Arsenal iz Villarreala u transferu vrijednom 15 milijuna eura. Više od dva tjedna 24-godišnji Brazilac nalazi se u Londonu, no još nije upisao niti minute u dresu Topnika. Konačno bi mogao ovog vikenda, u ogledu FA Kupa protiv Middlesbrougha.

Zašto Paulista dosad nije igrao otkriva Arsene Wenger. Francuski stručnjak nije razočaran njegovim kvalitetama, ali jest nepoznavanjem jezika. Čini se kako je za ovog stopera i legendarni Blaž Slišković – poliglot!

„Ako ne govoriš engleske i ne razumiješ osnovne izraze kao što su 'izađi', 'vrati se', 'lijevo', 'desno', onda je to veliki problem za momčad. I za svakog braniča. Paulista mora znati ključne riječi kao što su sudac, zaleđe, penal. Jedina dobra stvar je što ne može čitati novine. Bit će fokusiran samo na utakmicu i to mu je prednost. Dok sam bio u Japanu ljudi su mogli govoriti što su htjeli. Nije me bilo briga. Naučio sam jezik tek pred kraj mandata, ali razlika je kada ga možeš govoriti, a da ga ne moraš znati i čitati“, rekao je Wenger.

(Foto: Action Images)


Tagovi

ArsenalArsene WengerGabriel Paulista

Ostale Vijesti