Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Kačavenda: „Ne znam jesam li odigrao posljednju utakmicu za Lokose, sve će ovisiti o ponudama“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 25.05.22. | 10:21

Ponajbolji mladi igrač HNL-a zimus je – na svu sreću – odbio mogućnost prelaska u Genou, dok bi ovog ljeta mogao ostvariti ogroman transfer kojim bi Lokomotiva napunila svoj proračun možda čak i za dvije sezone.

Nogometaši Lokomotive sezonu 21./22. okončali su na petom mjestu. Momčad Silvija Čabraje može biti zadovoljna kako se sve u konačnici završilo budući da su bili 'best of the rest', s tim da su profilirali i niz mladih igrača. Za očekivati je da će neki od njih ovog ljeta napraviti velike inozemne transfere, a jasno je da najviše interesa postoji za Lukasom Kačavendom, jednom od najvećih mladih nada HNL-a.

Kačavenda je zimus imao na stolu ponudu Genoe, ista je navodno bila najveća u klupskoj povijesti, ali u konačnici su igrač i njegovi zastupnici, u dogovoru s klubom, odlučili kako bi za njega bilo bolje da još malo ostane u klubu. Njihova odluka pokazala se izvrsnom jer Genoa je ispala iz Serie A, dok su dionice veznjaka Lokomotive dodatno narasle.

Lokosi su sezonu okončali domaćom pobjedom protiv Šibenika, a poslije utakmice glavna tema je bio Lukas Kačavenda, odnosno tražio se odgovor na pitanje je li mu to bila zadnja utakmica za klub s Kajzerice.

Ne znam! Sve je moguće, pa i ta opcija, doista sam možda posljednji put odjenuo dres Lokosa. Ali, još nije počeo prijelazni rok, pričekajmo malo, svašta se ovog ljeta može dogoditi. Čekamo prave, konkretne ponude, a onda ćemo sjesti i razmisliti i nadam se donijeti najbolju odluku. Iznimno će bitno biti da odem u klub u kojem ću igrati i normalno se razvijati.“

U razgovoru za Sportske novosti velika nada Lokosa ističe da je ove sezone bilo oscilacija.

„Slažem se, oscilirao sam, kao i moja momčad. No, kad sve zbrojim, mogu biti zadovoljan, iako bih volio postizati više pogodaka i imati više asistencija.“

Kad bi se moglo znati nešto više po pitanju transfera?

„Vjerujem da će mnogo toga biti poznato nakon ove reprezentativne stanke“, zaključio je u razgovoru za SN mlada nada Lokomotive.


Tagovi

Lukas KačavendaNK Lokomotivanogometni transferitransferi

Ostale Vijesti