Jurićev legendarni džoker s klupe nije promašio penal preko osam godina (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.02.20. | 14:41

Padala su brojna jaka vratarska imena, a posljednjeg promašaja rijetki se sjećaju...

Igrala se pretposljednja minuta regularnog dijela utakmice između Intera i Udinesea. Domaćin je tog 3. prosinca 2011. godine gubio od Bianconera na Giuseppe Meazzi 1-0, a loptu je na bijelu točku namjestio Giampaolo Pazzini. Nekadašnji talijanski reprezentativac išao je oči u oči s današnjim vratarom Nerazzurra, Samirom Handanovičem, koji je tada branio boje kluba iz Udina.

Zalet je bio silovit, izgledalo je kao da će to biti jednako tako i snažan udarac desnom nogom, ali u ključnom trenutku Pazzini se poskliznuo te njegov udarac odlazi daleko 'nebu pod oblake'. Zanimljivo, samo tri minute ranije na drugoj je strani Antonio Di Natale također promašio kazneni udarac.

Tko je tada mogao pretpostaviti da će to biti posljednji jedanaesterac koji će danas 35-godišnji veteran promašiti. Bio mu je to četvrti promašeni jedanaesterac u karijeri, a od tog prosinca prije nešto više od osam godina započeo je svoj čudesni niz.

Već dva dana nakon tog promašaja zabio je penal Barijevom golmanu Jean-Francoisu Gilletu, a zaključno s pobjedničkim jedanaestercem minulog vikenda protiv Juventusa, zabio ih je uzastopno 27 komada.

Padali su putem brojni renomirani vratari od Stevea Mandande, preko Orestisa Karnezisa i Gigija Donnarumme, do Pepea Reine, a Wojciech Szczeszny mu je jedna od dražih mušterija kojemu je dva puta u karijeri utrpao gol, baš kao i Handanoviču, Raffaeleu Di Gennaru i Francescu Bardiju, dok je Salvatoreu Siriguu zabio tri puta.

Legendarni golgeter Azzurra od 35 zabijenih penala u karijeri, većinu (24) je zabio u Serie A, a trpao je i u drugoj ligi u međuvremenu gdje je branio boje današnjeg poslodavca, Hellasa iz Verone. Sveukupna uspješnost po pitanju realiziranih penala mu je velikih 90%.

Ipak, s 35 godina na leđima više nije prva opcija  kod trenera Ivana Jurića, ali kao džoker s klupe ove je sezone zabio četiri komada, a kad on zabija, Hellas ne gubi. Upisali su remi i tri pobjede, a posljednja je stigla protiv Stare dame za šesto mjesto ljestvice u Serie A.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Wojciech SzczesnyHellas VeronaIvan JurićGiampaolo Pazzini

Ostale Vijesti