REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Jurić: “Sviđa mi se ovaj bordel u Rimu. U 50. godini pokušavam se promijeniti, ali ja sam vam Dalmatinac, iz Splita”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.10.24. | 12:56

Trener Rome je uoči derbija s Interom skoro parafrazirao Svetog Jeronima i njegovu poznatu rečenicu: “Oprosti mi, Gospodine, jer sam Dalmatinac!”

Ivan Jurić i njegov odnos s Gian Pierom Gasperinijem, njegovim mentorom. Tijekom dugog i zanimljivog intervjua za Corriere dello Sport, današnji trener Rome se izrazio na sljedeći način, kako prenosi Tuttomercatoweb.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Gasp je taj koji me najbolje poznaje. Proveo sam mnogo godina s njim. Iskrenost i lojalnost ključni su principi mog postojanja. Imao sam propuste u stilu koji sam gajio i platio sam za njih. Radim na jasnoći u određenim trenucima i na mirnoći kao postignuću, znam da moram izgladiti neke oštrine koje pripadaju ljudima mog kraja, Dalmacije. Ja sam vam iz Splita“, rekao je Jurić skoro parafrazirajući Svetog Jeronima: “Oprosti mi, Gospodine, jer sam Dalmatinac!”

Zatim je 49-godišnji Splićanin koji je ljetos bio korak do klupe Hajduka dodao:

“Možemo li se stvarno promijeniti s gotovo 50 godina? To mi je izazov koji pkušavam. Kad sam s 27, 28 godina radio s Gaspom mislio sam da znam sve o nogometu i životu, ali umjesto toga on me naučio kakav sam zapravo. Još uvijek se osjećam dovoljno mladim da pokušam... U Rimu pokušavamo podići razinu, sa strašću. Logično je da vam govorim o svojim percepcijama koje su, ponavljam, izrazito pozitivne.”

I na kraju o poslu u Rimu odnsno Romi:

“Za moj karakter je sav ovaj bordel u redu: dajem sve od sebe, ne volim dosadu. Na treninzima i utakmicama odgovori su pozitivni. Igrači koji imaju pogrešne stavove nakon dva treninga pokažu ispravan; oni brzo uče, a ja se zabavljam. No, sada moramo postići i neke rezultate”, poručio je Jurić, kojeg u nedjelju u 20.45 očekuje derbi 8. kola Serie A, na Olimpico stiže prvak Inter. (G)



Tagovi

Ivan JurićRomaGian Piero GasperiniSerie A

Ostale Vijesti