Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Jurić na pragu transfera, Mišković odlazi u Istru 1961

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 28.06.21. | 08:27

HNL ludnica samo što nije počela!

Nogometaši Osijeka ovih se dana nalaza na ljetnim pripremama u Svetom Martinu na Muri. Bjeličina družina trenira žestoko, nema igrača koji se ne želi nametnuti i koji nema ambiciju postati standardan prvotimac momčadi koja se planira dogodine boriti za naslov prvaka do samog kraja.

Bjelica na raspolaganju ima veliki broj igrača. Jasno, neće svi ostati u klubu, ali to je neminovno. Neki će na posudbe, za neke se gleda kako ih što unosnije prodati… Odlasci su jednostavno neminovni.

No, bit će i dolazaka. I to jako brzo.

Deni Jurić praktički je sve dogovorio s Osijekom te ga samo sitnice dijele da ubuduće na sebe ne gleda kao 'narančastog' već 'bijelo-plavog'. Za njegovim uslugama bio je zainteresiran i Dinamo, ali su se u konačnici Plavi odlučili za Dujom Čopom koji se na Maksimir vratio kao slobodan igrač.

Osijek ima financijsku moć da dovede dobre igrače, a dolazak Jurića još je jedna potvrda svih klupskih ambicija. Iako u vrhu napada ima Ramona Miereza, Antonija Mancea, iskusnog Mihreta Topčagića i Diona-Drenu Belju, Bjelica i dalje vjeruje da mu je na tom mjestu potrebno pojačanje. Jurić doduše nije potpisao, ali je sve dogovorio. No, njegov dolazak, koji se u svakom slučaju očekuje ovog tjedna, samo po sebi nameće jedno pitanje – ide li Ramon Mierez iz Osijeka?

El Toro uistinu djeluje impresivno, u posljednjoj pripremnoj utakmici protiv Slaska (1:2) praktički ni iz čega je uspio postići pogodak, a njegova 'fizikalija' odudara od ostalih igrača na terenu. Nema nikakve sumnje, on će jednoga dana biti najveći izlazni transfer u povijesti kluba.

Osim dolazaka, ovog će tjedna biti i odlazaka. Jedan je već riješen, a to je odlazak Roberta Miškovića u Istru 1961.

Mišković neće na posudbu, već je s njim dogovoren sporazumi raskid ugovora. Očekuje se da u Puli potpiše dvogodišnji ugovor, a u istom gradu bi mogli završiti i još pokoji njegovi suigrači koji se neće uspjeti nametnuti za svoj status na samom istoku Hrvatske.


Tagovi

Deni JurićOsijekIstra 1961nogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokRobert Mišković

Ostale Vijesti