Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Juniori Hajduka spremi za Ligu prvaka, trener Budimir ističe: Napast ćemo Bjeloruse

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.11.21. | 15:25

Na Poljudu se u srijedu igra prva utakmica drugog kola UEFA Lige prvaka mladih.

Hajdukovi juniori u srijedu u 16 sati na Poljudu igraju prvu utakmicu drugog kola UEFA Youth League. Protivnik im je bjeloruski Minsk, momčad koja je u prvom kolu bila uvjerljiva protiv Daugavpilsa iz Latvije. Mladi Splićani su podsjetimo u dvije utakmice bili bolji od Skhendije iz Tetova.

„Protiv Bjelorusa možemo očekivati pravu utakmicu, to je Liga prvaka, sigurno da svatko tko je u drugom kolu nije loša momčad. Prošli su superiorno prvo kolo, bili su zbilja dobri, mada ne znamo kvalitetu njihovih protivnika. Minsk ima šestoricu igrača koji već igraju za prvu momčad tako da očekujemo pravu utakmicu“ rekao je trener Hajdukovih juniora Marijan Budimir.

Uspjeli su Splićani pribaviti dovoljno informacija o juniorima Minska, pogledali snimke nekih utakmica.

„Naravno da smo ih analizirali, naravno da ćemo obratiti pažnju na neke njihove igrače. Baš su trojica prošlog vikenda nastupala za prvu momčad. Fizički su vrlo dobri, čvrsti kao sve momčadi iz istočne Europe, znaju igrati, vjerujem da ćemo biti spremni za Minsk“.

Između dvije europske utakmice juniori Bijelih odigrali su neodlučeno s Dinamom i pobijedili Goricu na Poljudu, forma je stabilna.

„Imamo niz teških utakmica protiv jakih protivnika, to je vrlo dobro za razvoj igrača, ali i nas trenera. Igramo protiv različitih sustava iz različitih država. Imamo neke ozlijeđene igrače koji nam već duže vremena nedostaju, Domančić, Šemiga, Želalić, a Leo Petrović se tek vratio treninzima i nije dovoljno spreman. Kadar nam je dobar, igramo na Poljudu i naravno da želimo pobijediti. Tako se postavljamo u svakoj utakmici gdje god da igramo, napast ćemo ih, ali moramo biti vrlo pametni u obrani. Imamo i uzvrat, za nas su obje utakmice vrlo bitne, ovo je samo prvo poluvrijeme“ poručio je Budimir.

Istočna tribina Poljuda biti će otvorena za gledatelje, cijena ulaznice je 30 kuna, a za djecu mlađu od 12 godina 10 kuna. Vrijede i sezonske pretplate, a ipak najvažnije je da se na utakmicu može ući samo po važećim epidemiološkim mjerama.


Tagovi

Omladinska škola HajdukaHajduk

Ostale Vijesti