Motionteam/PIXSELL
Motionteam/PIXSELL

Junačka Rijeka ipak nije izdržala pritisak - u sudačkoj nadoknadi PAOK stigao do izjednačenja (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 19.08.21. | 21:43

Uzvrat se igra za tjedan dana na Rujevici.

Rijeka i PAOK odigrali su neriješeno (1:1) na Toumba stadionu u Solunu. Rijeka je povela pogotkom Ivana Lepinjice u 33. minuti, a PAOK je izjednačio u 94. minuti autogolom Nike Galkešića.

PAOK je ofenzivno krenuo u susret, no Rijeka je nakon 15 minuta uspjela ukrotiti domaćina, a u 33. je Lepinica zabio jedini pogodak u prvom dijelu. Domaćini su u drugom poluvremenu bacili sve karte u napad. Prijetili su iz svih pozicija, imali su na kraju utakmice 17 kornera, a u nastavku čak 16 udaraca na gol igrača utakmice Andrijea Prskala, a Rijeka samo jedan. Ipak, uspjeli su zabiti po isteku sudačke nadoknade. Suci su utakmicu produžili tri minute, a Galović je zabio autogol u 94.

Momčad Gorana Tomića ostala je tako na korak do pobjede i plasmana u Konferencijsku ligu. Uzvrat se igra za tjedan dana na Rujevici, a pobjednik će izboriti plasman u Konferencijsku ligu.

Domaći trener Razvan Lucescu krenuo je u očekivanoj 4-2-3-1 formaciji, a najveće iznenađenje predstavljao je Bisewar na mjestu polušpice umjesto Kagawe. Goran Tomić krenuo je s petoricom u zadnjoj liniji, a taktiku je fokusirao na kontranapade i brzonoge napadače iz Gane Princa Ampema i Issaha Abassa.

PAOK je otvorio utakmicu visokim pritiskom, Rijeka se u početnih 15 minuta branila, no PAOK nije ozbiljnije zaprijetio izuzev dva dalekometna udarca Biseswara i Živkovića. Nakon tih 15 minuta Rijeka se oslobodila grča i u 17. minuti stvorila prvu šansu na utakmici.

Lopta se odbila do Ivana Tomečaka koji s 20 metara puca lijevom nogom, lopta se odbila od braniča domaćina i prevarila grčkog golmana Paschalakisa koji krajnjom mukom uspijeva sačuvati svoju mrežu.

PAOK je nastavio kontrolirati visoki postotak posjeda lopte, no Rijeka je odlično stajala na terenu, blok je bio postojan i nije dozvolila domaćinima konkretnu šansu. A onda, u 33. minuti, Rijeka je uspjela zabiti. Nakon jedne polukontre, lopta je stigla do Ivana Lepinjice koji udarcem s 20 metara u bliži kut pogađa za vodstvo Rijeke.

Pogodak Rijeke pogledajte OVDJE.

Do kraja poluvremena gledali smo jednako čvrstu utakmicu bez prigoda, PAOK je imao tek jedan pokušaj preko Swiderskog koji je glavom pucao ravno u Prskala.

PAOK je i u drugo poluvrijeme ušao furiozno. Nanizali su seriju kornera, bilo je u nekoliko navrata dosta opasno u kaznenom prostoru Rijeke, no Tomićeva momčad uspjela je otkloniti opasnost. PAOK je nastavljao pritiskati, domaćini su u nastavku imali više od 10 udaraca na gol sjajnog Andreja Prskala, nizali su korner za kornerom, a Rijeka se potpuno fokusirala na obranu.

Najopasnija situacija po Rijeku dogodila se u 69., nakon jedne od brojnih gužvi u gostujućem kaznenom prostoru, Prskalo je prvo izbio loptu koja se odbila do Schwaba koji je matirao Riječkog golmana, ali se na crti našao Andrija Vukčević. Rijeka je otklonila još jednu opasnost.

Tomić je potom mijenjao. Ušli su Denis Bušnja, Niko Galešić i Adrian Liber, a izašli Ivan Tomečak, Andrija Vukčević i Adam Gnezda Čerin.

Swiderski je potom imao još jednu šansu za PAOK, no ponovno nije bio precizan, kao ni u samoj završnici dvoboja još jednom pucao, no obrana Rijeke izbila je u korner. PAOK je iz tog, 16. kornera na utakmici imao možda i najveću šansu u dotadašnjem dijelu utakmice.

I, kada se činilo da će Rijeka upisati pobjedu, PAOK je izjednačio u 94. Nakon 17. kornera, loptu je u vlastitu mrežu poslao mladi Niko Galešić.

Pogodak PAOK-a pogledajte OVDJE.

Uzvrat se igra za tjedan dana na Rujevici.

Konferencijska liga, prve utakmice:

Šahtar Karagandy – Maccabi Tel Aviv 1:2

Flora Tallinn – Shamrock Rovers 4:2

KuPS – Union Berlin 0:4

Qarabag – Aberdeen 1:0

Rakow – Gent 1:0

Hapoel Be’er Sheva .- Anorthosis 0:0

LASK – St. Johnstone 1:1

Nefci Baku – Maccabi Haifa 3:3

Viktoria Plzen – CSKA Sofia 2:0

Riga – Lincoln 1:1

Žalgiris – Bodo/Glimt 2:2

Basel – Hammarby 3:1

Fola Esch - Kairat Almaty 1:4

Trabzonspor – Roma 1:2

Anderlecht - Vitesse 3:3

Feyenoord - Elfsborg 5:0

Jablonec – Žilina 5:1

PAOK – Rijeka 1:1

Rennes – Rosenborg 2:0

Sivaspor – Kopenhagen 1:2

Ferreira – Tottenham - u tijeku

Santa Clara - Partizan, 22:30


 


Tagovi

HMNK RijekaHNK RijekaPAOKKonferencijska liga

Ostale Vijesti