Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Joško Gvardiol: “Bit će kiše? Uljepšali ste mi dan”

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.06.24. | 17:34

Pred medije u Neuruppinu izašao je Joško Gvardiol, uz Modrića najtraženiji reprezentativac Hrvatske

Nema dvojbe kako je Joško Gvardiol uz Luku Modrića najtraženiji reprezentativac Hrvatske. Nema novinara, stranih ili domaćih koji ovih dana nije pitao za Gvardiola. Pred medije je izašao prije treninga u četvrtak poslijepodne.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uloga lijevog beka, bilo je prvo pitanje.

"Razlika je što u Cityju igramo više ofenzivnije. Trener traži da krila uđu u međuprostor, pa smo mi krila. Dalić traži nešto drugo, da ulazimo u sredinu"

Izbornik je rekao da vas seli na beka zbog Jamala koji vas je pohvalio.

"Već imam 22 i nisam mlad igrač. nekako mi je drago vidjeti sve mlađ i mlađe na velikim scenama. On je jedan od njih. Pokazao je talent i jednog dana će biti u borbi za najboljeg. Veselim se susretu, jak je na lopti, tehnika je jača strana i naravno da trebamo dobro analizirati i njega i druge igrače i odraditi najbolje posao što možemo".

Što misliš od izborniku Španjolske?

"Inače dajem mišljenje o igračima, ne toliko o trenerima. Ne znam što da kažem. Zna posao koji radi, postavit će ekipu da zaustavi vezni red jer zna da je to naša snaga".

Karijera je eskalirala.

"Mislim da se dobro nosim s tim. Vjerojatno nisam još ni svjestan što sam postigao i do kojeg nivoa sam došao. Ima vremena, nešto će ući u glavu do kraja karijere. Što se golova tiče, volio bih se fokusirati na obranu jer sam obrambeni igrač, da odradimo to kako treba svi skupa, a ne samo ja. A ako se nađem u šansi, zašto ne zabiti neki gol".

Sjeća li se Joško Gvardiol utakmice s Španjolske i one epizode s vodom.

"Drago mi je da će biti kiše. Uljepšali ste mi dan. Svima je jasno što se dogodilo. Izgubili na glup način, otežali si posao. Dogodilo se, to je iza mene".

Joško nije pričao o igračima Španjolske.

"Nisam pričao. Svi su opasni".

Kako zaustaviti Jamala?

"Svaka utakmica je novi susret s kvalitetnim igračima, svi su takvi ovdje. Ne samo Jamal, ima ih dosta s kvalitetom. Naći će se na mojoj strani, uvjeren sam da neće biti lagan izazov. Najbolje je duplirati poziciju, pomicati se ali imamo dva dana da pripremimo taktiku".



Tagovi

Joško GvardiolEuro 2024HNSHrvatska nogometna reprezentacijaVatreni

Ostale Vijesti