Pixsell
Pixsell

Josip Jurlina za Germanijak: "Mnogi naši igrači nisu igrali u takvoj atmosferi, u ponedjeljak će nam biti lakše. Idemo po majstoricu!"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.05.23. | 12:21

Hrvatski A reprezentativac i bivši predvodnik srebrne U19 reprezentacije prokomentirao nam je dvoboj u Draženovom domu i najavio četvrtu utakmicu finala 1.HMNL

Josip Jurlina bio je junak prve utakmice finala prvenstva Hrvatske između Olmissuma i Futsal Dinama. Sjajnim eurogolom donio je svojoj momčadi prvi 'poen' u finalnoj seriji, koju je Dinamo sinoć preokrenuo. Nakon 'breaka' u Omišu, Plavi su petak u ispunjenom Draženovom domu svladali Olmissum sa 6-2 i došli na jednu pobjedu od titule.

Prouči cjelokupnu ponudu za futsal na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, stvar za Omišane nije izgubljena. S pobjedom u ponedjeljak izborili bi petu, odlučujuću utakmicu koja bi se igrala u njihovom Ribnjaku.

Dan nakon sinoćnje utakmice kontaktirali smo hrvatskog reprezentativca koji nam je dao komentar dvoboja i najavio četvrtu utakmicu koja se igra u ponedjeljak u 20.15 u također ispunjenom Draženovom domu.

"Utakmica je bila borbena, prava žestoka. Konačni rezultat djeluje malo 'ružno', ne oslikava realno stanje na terenu. Dinamo je iskoristio svoje šanse, za razliku od nas koji smo se dosta ispromašivali. No, nema mjesta tugovanju. U ponedjeljak je nova utakmica. Dinamo je u Omišu napravio break. Sada je na nama red da to učinimo u Zagrebu. Cilj je izboriti majstoricu na domaćem parketu", rekao nam je za početak Jurlina..

Dojam je bio kao da su igrači Olmissuma u utakmicu ušli preplašeno, pod dojmom atmosfere i ispunjene kultne dvorane. No, sredinom poluvremena uspjeli su se konsolidirati, čak su bili i bolja momčad na parketu, sve do drugog Dinamovog pogotka.

"Dosta naših igrača nikada nije igrala u takvoj atmosferi. Iako smo znali što nas čeka, sigurno je kod nekih postojao određeni grč. Sada smo svi iskusniji za takvu utakmicu i atmosferu. Siguran sam da će nam u ponedjeljak biti lakše. Dinamovi navijači svojem klubu daju veliki vjetar u leđa, šesti su igrač momčadi, sigurno im je lakše igrati uz njih, međutim, neće navijači zabiti gol. Mi se moramo maksimalno pripremiti za ponedjeljak, smiriti glavu i ići na pobjedu. Nema nam druge", zrelo govori mladi Jurlina koji je 2019. predvodio U19 reprezentaciju Hrvatske do srebra na Europskom prvenstvu.

"Atmosfera je generalno bila čudo. Stvarno je veliki gušt igrati pred punom dvoranom, čak i ako navijači ne navijaju za tebe. Nadam se da će se u ponedjeljak ponoviti dekor Draženovog doma, s drukčijim ishodom na parketu", rekao nam je za kraj Jurlina.

Kako saznajemo, Futsal Dinamo je rasprodao sve ulaznice za četvrtu utakmicu finala. Svi koji su ostali bez vrijednog papirića moći će je pratiti na Max Sportu u ponedjeljak s početkom u 20.15.



Tagovi

Josip Jurlina

Ostale Vijesti