Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Josip Elez je želja novog člana Lige prvaka, a ako ne mogu do njega pokušat će dovesti Hajdukovog bivšeg stopera

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.08.22. | 18:07

Traže zamjenu za standardnog prvotimca koji bi ovih dana trebao finalizirati transfer u UAE.

Josip Elez mogao bi već u ovom prijelaznom roku napustiti Hajduk, pišu izraelski mediji. Tamošnji One donosi priču u kojoj se standardni prvotimac Bijelih dovodi u vezu s Maccabijem Haifom, novim članom Lige prvaka koji je ovog utorka odigravši 2:2 u Beogradu izbacio Crvenu zvezdu iz najelitnijeg klupskog natjecanja. Maccabi Haifa je u potragu za novim stoperom krenula jer je samo pitanje dana kad će transfer Bogdana Palanića, njihovog standradnog stopera protekle dvije godine, u UAE biti i i službeno potvrđen. 30-godišnjak iz Užica uskoro bi trebao postati novi član Al Ahlyjja, a Elez je okarakteriziran kao njegova idealna zamjena.

No, on nije jednini kandidat. Ako ne budu mogli do Eleza, čelnici Maccabi Haife krenut će po Nikolu Katića. 25-godišnjak je prošle sezone bio član Hajduka gdje je igrao na posudbi iz Rangersa, ali on na kraju ipak nije ostao u klubu i ove sezone. Iako je, pisalo se tako, to bila obostrana želja i njega i Hajduka. Katić u Rangersu trenutno nema najbolji status jer je škotski sastav izborio Ligu prvaka te svoju obranu vrlo vjerojatno Gio van Bronchorst neće tek tako mijenjati. Za mjesto središnjeg braniča za momčad s Ibroxa konkuriraju Goldson, Halander, Davis i Souttar te je u ovom trenutku Katić tek peta opcija. Jasno, njega to ne zadovoljava pa tako ne bi imao ništa protiv odlaska iz škotskog velikana.

Otkako se vratio u Split iz Bundeslige 2, Elez je bio neprikosnoven u početnih 11. Lani su se izmjenjivali Katić i Ferro kao 'drugi' stoperi, dok je uloga onog prvog bila zapečaćena. Uživa Elez veliko povjerenje Valdasa Dambrauskasa, stoga je jasno da će Izraelci morati poprilično zavući ruku u džep kako bi Splićanima ponudili odštetu koja bi ih zadovoljila i zbog koje bi dali zeleno svijetlo da Elez napusti klub. U protivnom, Elez će ostati te se dobrim igrama pokušati domoći reprezentacije. Trenutno istoj nije blizu, ipak Dalić trenutno više vjeruje Gvardiolu, Ćaleti-Caru, J.Šutalu, Erliću, Pongračiću, Škoriću, Periću i drugima, ali Eleza svakako ne treba odbaciti. Zanimljivo, gleda li se tržišna vrijednost hrvatskih stopera na TM-u, Elez se nalazi na iznimno skromnom 32. mjestu (900 tisuća eura). Pet mjesta slabije plasiran je Nikola Katić koji vrijedi 50 tisuća eura manje.

Maccabi Haifa je 14 puta bila prvak Izraela, ove sezone igrat će Ligu prvaka, dok prvu utakmicu u novoj sezoni domaćeg prvenstva tek moraju odigrati. Inače, u bogatoj klupskoj povijesti Maccabi Haifa je imala čak šestoricu Hrvata (Nenad Pralija, Giovanni Rosso, Zoran Zekić, Jurica Buljat, Danijel Cesarec, Mario Musa), s tim da su uvjerljivo najveći trag ostavili Giovanni Rosso te Nenad Pralija koji su kombinirano za novog člana Lige prvaka skupili 258 nastupa i 57 pogodaka. (I.A.S.)


Tagovi

Josip ElezNikola KatićMaccabi Haifanogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2022.

Ostale Vijesti