REUTERS/Heiko Becker
REUTERS/Heiko Becker

Joshua Kimmich: “Meni paše što više utakmica, mnoge ozljede su plod nesreće i stresa”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.10.24. | 10:38

Kapetan njemačke reprezentacije i nogometaš Bayerna komentirao je preopterećenje igrača i priopćenje FIFProa

Možda sam sebe činim malo nepopularnim, ali volim igrati puno utakmica. U nogometu će uvijek biti ozljeda. Momčadi također postaju malo veće, možete se češće rotirati. Nisam siguran hoćemo li se manje ozlijeđivati ako igramo manje utakmica. Mnoge ozbiljne ozljede često su plod nesreće.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rekao je to njemački reprezentativac, polivalentni igrač Bayerna Joshua Kimmich na pitanje Fabiana Schreinera s njemačkog Skyja na konferenciji za medije. Sve više i više igara, sve manje i manje stanki. Sve veće opterećenje nogometnih profesionalaca je tema o kojoj se žestoko raspravlja.

“Činim se pomalo nepopularnim, možda djelomično zato što sam netko tko uvijek voli igrati, tko voli imati puno utakmica. Sada se također veselim utakmicama Lige nacija”, istaknuo je kapetan Elfa u bazi Mannschafta (Nijemci sami sebi tako više ne zovu reprezentaciju) pred medijima u Herzogenaurachu.

Njemačka se prprema za utakmice protiv Bosne i Hercegovine 11. Listopada u Zenici i Nizozemske tri dana kasnije u Münchenu.

“U nogometu će uvijek biti ozljeda”, naglasio je Kimmich.

“Sastavi također postaju malo širi. Možete se i češće mijenjati. Više volim 'engleski tjedan' nego normalan tjedan. Zabavnije je biti na terenu. Ne znam dobivate li manje ozljeda s manje igre. Mnoge ozbiljne ozljede često su zapravo nesreće”, rekao je 29-godišnjak, ali je na kraju dodao:

“Ozljede mišića sigurno su također povezane s visokim razinama stresa.”

Podsjećamo, Cityjeva i španjolska zvijezda Rodri dospio je na naslovnice u rujnu kada je zaprijetio štrajkom igrača ako se broj utakmica nastavi povećavati. Nešto kasnije, Španjolac je teško ozlijedio koljeno i sada je izvan terena već mjesecima, najvjerojatnije do kraja sezone.

Uz nabujalu Ligu prvaka, vrhunske klubove idućeg ljeta čeka i značajno uvećano Svjetsko klupsko prvenstvo pod orkiljem FIFA-e. Vrijeme za trening i regeneraciju sve je kraće.

Početkom rujna Svjetski sindikat nogometaša (FIFPro) u priopćenju je pozvao na zaštitne mjere za igrače kako bi se ograničila njihova putovanja i omogućile stanke i adekvatan oporavak kako bi sportaši dosegli svoje optimalne granice.

Sindikat je između ostalog naveo ekstreman primjer Rodrijevog bivšeg suigrača Juliana Alvareza (sada Atletico Madrid), koji je prošle sezone odigrao ukupno 75 utakmica za reprezentaciju i Manchester City. Ovo također uključuje turnire Copa America i Olimpijske igre. Sukladno tome, Alvarez je bio u sastavu na čak 83 utakmice. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Joshua KimmichNjemačka nogometna reprezentacijaRodriLiga nacija

Ostale Vijesti