REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS/Fabian Bimmer

Još nije stigao B nalaz, a Hamburgeri se već sastali raspraviti Vuškovićevu sudbinu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.11.22. | 13:00

Hamburgerima je potrebna brza, robusna i jaka zamjena za Vuskovića

Mario Vušković smatran je najkorisnijim igračem "Zweite" prije nego što je osumnjičen za doping. Sada, dok je HSV na turneji po Kaliforniji, Hrvat je u Hamburgu. Spreman je za pretrage kako bi dokazao svoju nevinost, ali B uzorak još nije otvoren pa ga je u utorak DFB privremeno suspendirao do presude.

"Svatko tko poznaje Maria zna kakav je on dječak dobrog srca. Teško je njemu, teško je i nama", kaže trener HSV-a Tim Walter (47).

Sada kada je sportski direktor Jonas Boldt (40) stigao u prostorije HSV-a u Anaheimu, razgovori s Walterom se naravno odnose i na zimski plan - kako će klub reagirati ako bude i B uzorak pozitivan? Vuškoviću prijeti duga suspenzija, a klub izgubljeni milijuni eura.

Osim toga, onda Hamburgerima treba zamjena. S kapetanom Sebastianom Schonlauom (28), Jonasom Davidom (22) i Valonom Zumberijem (19), ostala su samo tri središnja braniča u profesionalnoj momčadi. Zumberi je svoj prvi profesionalni nastup upisao kao joker protiv Sandhausena (4:2).

Hamburgerima je potrebna brza, robusna i jaka zamjena za Vuskovića. U slučaju pozitivnog B uzorka za Hrvata, potpisivanje srednjeg braniča na zimu imalo bi apsolutni prioritet. Sve ostalo bi se ostavilo po strani. Na ostalim pozicijama, HSV bi radije otišao u drugi dio natjecanja seriju s nepromijenjenim sastavom. To vrijedi i za Sonnyja Kittela (29), koji je ove sezone i dalje bez pogotka u 1217 minuta.



Tagovi

Mario VuškovićHSV2. BundesligaBundesliga

Ostale Vijesti